≫ 

April je NAJVAŽNIJI mesec za uspehe Partizana! Da li mogu i ovog puta do ključne pobede u Zagrebu?

Ranije generacije crno-belih su već dva puta u aprilu ostvarivale najveće uspehe u istoriji kluba

  • 48

April je mesec uspeha za košarkaše Partizana! Dva puta su u ovom mesecu ostvarivali najveće uspehe u istoriji kluba, a danas 2. aprila su pred najvažnijim mečom ove sezone.

>>> Džikić otkrio deo taktike pred utakmicu sezone sa Cedevitom

Crno-beli gostuju u Zagrebu ekipi Cedevite u majstorici polufinala plej -ofa Aba lige (19.00 Arena sport, RTS). Ovaj meč koji se igra u nedelju 2. aprila, to jest samo dan kasnije u odnosu na onaj dan pre šest godina kada su crno-beli zabeležili jedan od najvećih uspeha u istorji - plasman na fajnal for Evrolige.

Te 2010. godine Partizan je eliminisao Makabi u plej ofu i sa 3:1 otišao na Fajnal for u Parizu. Tada se mislilo da je to nemoguće jer je Makabi bio tim projektovan za F4 i eventualno osvajanje titule. Deo tadašnjeg tima crno-belih bio je i Dušan Kecman, sada asistent Aleksandra Džikića.

- Pred nama je težak posao, šta god da radimo neće biti lako. Isti je recept, ograničiti broj poena koji će oni postići u tranziciji. U napadu ćemo pokušati da poentiramo pre nego što postave odbranu - rekao je Džikić.

Osim toga 16. aprila 1992. godine Partizan je zabeležio najveći uspeh u istoriji kluba osvajanjem titule prvaka Evrope. Nema sumnje da je april srećan mesec za crno-bele, a to bi moglo da dobije potvrdu i večeras.

Sada, šest godina posle plasmana na Fajnal for, Partizan ponovo bije jednu od najvažnijih bitki u ovoj sezoni, ali i  istoriji, a to je majstorica polufinala plej-ofa ABA lige.

Foto: Partizan NIS Foto: Partizan NIS

Šta to znači za klub? Pobeda u Zagrebu donela bi Partizanu priliku da se bori za titulu šampiona ABA lige koja vodi u Evroligu, što je i cilj nekoliko najboljih klubova u regionu koji igraju ovo takmičenje. Crno-beli već tri sezone ne igarju u eliti i to se odražava i na finansije i na dovođenje igrača.

Zato će momci Aleksandra Džikića morati da prevaziđu svoje mogućnosti večeras i da odigraju najbolje ove sezone ako žele da uspeha. Ne bi bilo čudno ni da je Džikić igračima pušta detalje sa tog meča u Areni 1. aprila 2010. kada su crno-beli pred 21.000 ljudi srušili Makabi.

Foto: Cedevita/Marin Sušić Foto: Cedevita/Marin Sušić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Миливоје врати се

    2. april 2017 | 11:57

    Шта год да уради он је наш шампион. Волим Партизан.

  • Lira....

    2. april 2017 | 12:06

    Napred Partizan

  • Mladja

    2. april 2017 | 11:22

    Navijam za Zvezdu ali bih volio da gledam Srpsko finale ABA lige.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA