Srbija je poslednje mesto na svetu na kome želite da igrate fudbal! Udruženje fudbalera savetuje strance da ne dolaze ovde! (VIDEO)

Organizacija profesionalni fudbalera FIFPro nema lepo mišljenje o srpskoj fudbalskoj organizaciji

  • 7

Srpska liga je poslednje mesto na kome bi neko želeo da igra fudbal. Tako bar tvrde engleski mediji na osnovu iskustva 30 stranih igrača koj igraju u našim ligama.

>>> Dva kluba iz Superlige nameštali utakmice!

Dvojica su posebno zanimljiva, a to su Kalid Aučo (23) i Takuto Jasuoka (20), obojica igraju za OFK Beograd, doduše Aučo na pozajmici iz Crvene zvezde.

Njih dvojica se nadaju da će jednog dana uspeti da iz Srbije odu u neku jaču fudbalsku ligu poput Engleske ili Španske.

Do tada su na nekoj vrsti čekanja u OFK-i  gde igraju Prvu ligu Srbije i trude se da napreduju što više. Međutim, engleski Daliy mail donosi priču o tome da je igranje fudbala u Srbiji.

Oni tvrde da je fudbal propao posle raspada Jugoslavije i da su glavni i vodeći klubovi u velikim dugovima, da se ne zna ko je pravi vlasnik klubova. Osim toga, trofeji su obezbeđeni samo za dva kluba Partizan i Crvenu zvezdu.

Ovaj list dalje navodi da su stadioni prazni, ili su na njima huligani i bandidti.Napominju da je jedan navijač Partizana, koga su povezivali sa trgovinom narkoticima, ubijen prošle godine u oktobru.

Foto: Facebook.com/Plava 1994 Unija Beograd Foto: Facebook.com/Plava 1994 Unija Beograd

FIFPro organizacija profesionalnih fudbalera savetuje sve igrtače da ne potpisuju ugvore u Srbiji jer čak 68% igrača su plaćeni manje od 65% zarade koja ne prelazi 1,070 dolara mesečn0.

Osim toga čak 12 od 16 klubova Superlige ima samo privremenu dozvolu za dovođenje igrača, dok četiri kluba ne mogu da angažuju pojačanja.

- Trener mi je rekao da ću ovde imati puno šansi da nađem dobar angažman - rekao je Kalid Aučo za AFP (Agencija Frans press) i dodao da ima dobar tretman u OFK Beogradu.

Jasuoka je došao iz Japana pre dve godine, ali je prethodno igrao u Crnoj Gori, nakon što je došao u OFK Beograd.

(Telegraf.rs/Izvor: Daily mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Haha

    7. april 2017 | 15:29

    Odlicn text! Sad sve to za fudbal mozete da prenesete na kompletan zivot u Srbiji!

  • Kombuha

    7. april 2017 | 17:03

    Ljudi kažu kakav ti je fudbal takva ti je drzava

  • Igra Se Do Reklame Ne Do Linije

    7. april 2017 | 15:35

    nista nisu slagali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA