Kormijer u 1. rundi zadavio najbrutalnijeg UFC nokautera i poslao ga u penziju! (VIDEO) (FOTO)

Šampion poluteške kategorije sačuvao pojas protiv Entonija Džonsona tako što je davljenjem u 1. rundi rešio meč

  • 1

Mnogo kontroverzi bilo je uoči UFC 210, gde je glavni događaj bila borba za pojas u poluteškoj kategoriji između Danijela Kormijera i Entonija Džonsona. Aktuelni šampion je sačuvao pojas protiv jednog od najopasnijih udarača u MMA svetu, tako što ga je ''zadavio'' u prvoj rundi polugom na vratu.

>>> Najkontroverznije UFC merenje ikada: Izgubio je pola kilograma za 2 minuta, tako što je prevario vagu (VIDEO)

Arbitar je odmah nakon toga morao da prekine borbu, pa je tako popularni DC slavio i u drugoj njihovoj borbi u karijeri, a ispostavilo se i da je na taj način poslao ''Rambla'' u penziju, pošto je Džonson u intervjuu nakon poraza rekao da mu je to poslednja borba u karijeri.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Kormijer je od starta borbu usmerio u pravcu koji njemu odgovara. Naterao je Džonsona da igra po njegovim pravilima i da uđe u klinč i rve se s njim, što je Kormijerova mnogo jača strana. Džonsonova udaračka moć, zbog čega je tokom karijere imao neke od najbrutalnijih nokauta, nije mogla da dođe do izražaja.

Aktuelni šampion je ubrzo uspeo da obori Džonsona na pod, bez većih problema mu je stavio polugu na vratu i tu je bio kraj.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Druga najvažnija borba bila je između Džerarda Musašija i bivšeg šampiona srednje kategorije Krisa Vajdmena, koju je obeležila kontroverzna odluka arbitra, koji je prema mišljenju mnogih prerano i bespotrebno prekinuo borbu.

Musaši je tako slavio u drugoj rundi, nakon što je nekoliko kolena plasirao u Vajdmenovu glavu koji je sa obe ruke bio na podu i nije mogao da se brani.

Arbitar je tada odlučio da zaustavi borbu, što je razbesnelo Amerikanca, koji je negodovao u izjavi nakon meča.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA