1

Kormijer u 1. rundi zadavio najbrutalnijeg UFC nokautera i poslao ga u penziju! (VIDEO) (FOTO)

Šampion poluteške kategorije sačuvao pojas protiv Entonija Džonsona tako što je davljenjem u 1. rundi rešio meč

UFC, Danijel Kormier i Entoni Džonson
Foto: AP/Tanjug

Mnogo kontroverzi bilo je uoči UFC 210, gde je glavni događaj bila borba za pojas u poluteškoj kategoriji između Danijela Kormijera i Entonija Džonsona. Aktuelni šampion je sačuvao pojas protiv jednog od najopasnijih udarača u MMA svetu, tako što ga je ”zadavio” u prvoj rundi polugom na vratu.

>>> Najkontroverznije UFC merenje ikada: Izgubio je pola kilograma za 2 minuta, tako što je prevario vagu (VIDEO)

Arbitar je odmah nakon toga morao da prekine borbu, pa je tako popularni DC slavio i u drugoj njihovoj borbi u karijeri, a ispostavilo se i da je na taj način poslao ”Rambla” u penziju, pošto je Džonson u intervjuu nakon poraza rekao da mu je to poslednja borba u karijeri.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Kormijer je od starta borbu usmerio u pravcu koji njemu odgovara. Naterao je Džonsona da igra po njegovim pravilima i da uđe u klinč i rve se s njim, što je Kormijerova mnogo jača strana. Džonsonova udaračka moć, zbog čega je tokom karijere imao neke od najbrutalnijih nokauta, nije mogla da dođe do izražaja.

Aktuelni šampion je ubrzo uspeo da obori Džonsona na pod, bez većih problema mu je stavio polugu na vratu i tu je bio kraj.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Druga najvažnija borba bila je između Džerarda Musašija i bivšeg šampiona srednje kategorije Krisa Vajdmena, koju je obeležila kontroverzna odluka arbitra, koji je prema mišljenju mnogih prerano i bespotrebno prekinuo borbu.

Musaši je tako slavio u drugoj rundi, nakon što je nekoliko kolena plasirao u Vajdmenovu glavu koji je sa obe ruke bio na podu i nije mogao da se brani.

Arbitar je tada odlučio da zaustavi borbu, što je razbesnelo Amerikanca, koji je negodovao u izjavi nakon meča.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Danijel Kormijer, Entoni Džonson, MMA borac, UFC, UFC 210, UFC borac
Popularni komentari
  • R
    Russell Westbrook

    U 2. Rundi

foto dana

video dana