Istorijski preokret Klivlenda, kraljevska partija Džejmsa! (FOTO) (VIDEO)

Kavalirsi nadoknadili 26 razlike za 3:0 u seriji protiv Pejsersa

  • 0

Košarkaši Klivlenda pokazali su šampionsko srce u trećoj utakmici prve runde plej-ofa protiv Indijane nadoknadivši 26 poena zaostatka, za treću pobedu u seriji - 119:116.

Bio je to preokret za anale, nikad viđen u 70 - godina dugoj istoriji plej-ofa najjače lige na svetu, a režirao ga je spektakularni Lebron Džejms koji je u trijumf "ugradio" autoritativni "tripl-dabl": 41 poen, 13 skokova i 12 asistencija.

Kraljevska partija lidera ekipe pokrenula je Kavse u nastavku meča, posle minusa od 25 sa poluvremena i 26 početkom treće deonice, do nesvakidašnjeg veleobrta i dolaska pred vrata polufinala Istočne konferencije.

Domaćem timu ništa nije pomogla ni još jedna izvanredna partija Pola Džordža (38p) da odbiju nalet "Konjanika", najpre u trećoj deonici (35:17), potom i u odlučujućem periodu u kojem su gosti takođe vodili glavnu reč (35:23).

"Velika trojka" Klivlenda u Indijani se svela na samo jednog, Džejmsa, s obzirom na to da su Kajri Irving i Kevin Lav odigrali daleko ispod očekivanja (svaki po 13 poena).

Isti broj poena postigli su Čening Fraj i Džej Ar Smit, dok je 12 dodao Kajl Korver.

Kod Pejsersa, Džef Tig je doprineo sa 15 poena, a Lens Stivneson sa 13.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Fantastičan meč odigrao je i Milvoki, koji je poveo protiv Toronta 2:1.

Baksi su uz parolu "feer the deer" pregazili goste 104:77 uz 20 poena Krisa Midltona i 19 Janisa Adetokumba, ali ono što je, pre svega, donelo ekipi Džejsona Kida uverljivu pobedu, je maestralna odbrana.

Podatak da je prvi igrač gostiju Demar Derozan svih osam poena ubacio sa linije penala ne govori samo o tome koliko je imao loše veče (0/10 šut iz igre), već i o čeličnoj odbrani Baksa.

Lauri i Rajt sa po 13 poena bili su najefikasniji kod Reptorsa, koji su još u prvom meču izgubili prednost domaćeg terena, a ona je sada na strani razgoropađenog Milvokija.

Konačno, do prve pobede u seriji došao je i Memfis protv San Antonija - 105:94.

Trio Konli, Gasol, Rendolf "razbio" je Spurse, prvi sa 24 poena, druga dvojica sa po 21, što je bilo dovoljno da domaći tim praktično početkom poslednje deonice osigura pobedu pred svojim navijačima.

Kod gostiju, Lenard je bio najefikasniji, ali daleko od svojih standarda, sa 18 poena, Oldriž je dodao 16, Anderson 15, Mils 11...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA