2

Samo tri srpska kluba dobila licencu za Evropu, a među njima nisu Zvezda i Partizan

Samo Voždovac, Napredak i Čukarički imaju siguran put u Evropu, dok ostali klubovi među kojima su i večiti rivali čekaju odluku komisije

UEFA logo, UEFA liga šampiona
Foto: Guliver/Harold Cunningham/Getty Images for UEFA

Kako se fudbalska Superliga bliži kraju tako se i pojačava rad komisije za izdavanje licenci UEFA za evropska takmičenja.

Za sada iz nezvaničnih izvora je informacija da su samo tri srpska kluba dobila licencu za igranje u Evropi, a to su Vožovac, Napredak i Čukarički.

Voždovac ima najčistiju situaciju, Napredak je regulisao dugovanja i ispunio mininalne kriterijume, a Čukarički nije sporan odavno.

Svi ostali su u fazi čekanja, s tim da bi Vojvodina mogla već danas da dobije licencu, a videće se šta će biti sa Zvezdom i Partizanom.

Osim njih 12 klubova je podnelo zahteve za nastup u evropskim takmičenjima, a komisija FSS će danas da završi rad i da objavi ko je dobio zeleno svetlo da nastupa u Evropi.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs/Izvor: Sportski žurnal)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: FK Crvena zvezda, FK Čukarički, FK Napredak, FK Partizan, FK Voždovac, Superliga Srbije u fudbalu, UEFA licenca
Popularni komentari
  • M
    Mandra

    Svi dužnici u drugu ligu.dve godine van evrope.napraviti timove od srpske dece koje vole klub

  • p
    petar

    prvo i prvo šta ćemo mi tamo kad ispadamo u predkvalifikacijama a UEFA ako otkrije da naši muljaju FSS odmah te klubove poslati u drugu ligu da bude za primer drugima

foto dana

video dana