≫ 

De Rosi o instagram fudbalerima: Bejzbol palicom po zubima...

Ikona Rome bez dlake na jeziku o današnjim generacijama

  • 0

Ako je Frančesko Toti nosi titulu "Princa Rima", za Danielea De Rosija se može reći da je igrač koji bi to verovatno postao, doduše sa manje kultnim statusom, da se Romi nije "desio" Toti.

Posle 17 godina vernosti jednom klubu, De Rosi je jedan od retkih fudbalera koji je u doba surove komercijalizacije fudbala ostao privržen prvoj ljubavi i imun na zov šuškanja para u džakovima.

Primerci kao što je De Rosi prava su retkost u u današnjem fudbalu u kojem neki novi klinci, pre nego na terenu, dolaze do slave na drugi, uvrnut način, nepojmljiv starijim generacijama - putem socijalnih mreža.

Na primer, slikanje i "kačenje" fotki na instagram je jedan od osnovnih aktivnosti današnjih igrača, a to je, ako pitate De Rosija, njemu mrsko jednako kao, recimo, nebesko plavi dres Lacija...

- Kada ih vidim da prave klipove i "kače" ih na instagram pre utakmice, uzeo bih bejzbol palicu i tresnuo ih po zubima... - rekao je De Rosi za magazin Undići.

- Kada sam bio mlađi, stariji igrači su znali često da kažu "u naše vreme bilo je drugačije". To je život i tako će uvek govoriti oni stariji. Ali, ovi mlađi me nekad toliko iritiraju. Sve je bilo drugačije nekad, pre 20 godina. Danas će neki 20-godišnjak da uđe u prvi tim i imaće više "folovera" nego Mesi na instagramu. Oni su sada mladi, ali i oni će se za 20 godina žaliti na mlade koji budu zauzeli njihovo mesto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA