≫ 

Koliko je Zvezda sada ranjiva bez plejmejkera i može li neko da je ugrozi? (VIDEO)

Crveno-beli će naredne tri utakmice igrati bez dvojice plejmejkera, ali i dva beka

  • 15

Košarkaši Crvene zvezde suverneno drže prvo mesto u domaćoj Superligi Srbije bez poraza. Međutim, slede im teški dani u naredne dve nedelje, kada će ostali klubovi imati priliku da im nanesu poraz.

Naime, crveno-beli imaju problema sa povredama igrača i to na najbitnijem mestu plejmejkra. Jović je već duže odsutan zbog leđa, Volters je otputovao u Ameriku zbog privatnih problema, a Dženkins koji je bio kombo bek (mogao da odigra ui na mestu plejmejkera) je povređen i tek od nedelje se vraća u tim. Takođe i Branko Lazić koji je prvi "ministar odbrane" takođe je povređen.

Zvezda sada nema nijednog klasičnog plejmejkera na raspolaganju. Biće zanimljivo videti kako će se tim pregrupisati u ovoj situaciji i da li će neki drugi igrači dobiti šansu. Pre svih Dobrić i Rakićević.

Zvezda je u poslednjem minut pobedila Mega Leks, a posle meča je trener Dejan Radonjić rekao:

- Izostanci dižu stepen nervoze u timu, ali šta je – tu je. Nejt ima porodičnih problema, ide u Ameriku i dolazi 10. maja. Majka mu je bolesna, a dobio je i dete – rekao je Radonjić, koji je dodao i da će odsustan biti i Branko Lazić, koji se povredio.

Lazić je povređen i biće odsutan desetak dana. Dženkins će se uskoro vratiti u trening i možda će početi da trenira u nedelju, a Jović još nije počeo da trenira - istakao je trener Zvezde.

Dobrić može da pokrije odustvo Lazića, ali pitanje je da li Rakićević može da se nosi sa tim teretom da bude organizator igre. Već je pokazao tokom sezoe u ABA ligi da može protiv Olimpije kada je odigrao 22 minuta i ubacio 14 poena uz 2 asistencije, a igrao je na mestu organizatora igre.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ipak, tada je ulazio kao rezervna opcija, ali sada će morati da bude bačen u vatru na utakmicama KLS Superlige. Doduše, ima Zvezda opciju i u Marku Guduriću koji može da pokrije ulogu plejmekera.

Na sreću Zvezda u naredne tri utakmice (10 dana) gostuje Vršcu, Borcu i dočekuje Dinamk i Spartak, a to nisu rivali koji bi mogli da je iznenad. Bar po dosdašanjim rezultatima. Ali, nikad se ne zna.

Tek 18. maja je na programu večiti derbi sa Partizanom, a to je sa dve nedelje, pa je pitanje koliko će se oporaviti povređeni igrači.

U svakom slučaju vreme je da rezervisti dobiju šansu i pokažu da li se na njih može računati sledeće sezone a možda i neko do talentovanih juniora koji su licencirani: Stefan Đorđević (19, 205), Aleksa Uskoković (18, 190), Stefan Momirov (19, 193), Ranko Simović (18, 200), Zoran Paunović (17, 196), Arijan Lakić (17, 198)

Stefan Momirov

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1989

    3. maj 2017 | 16:34

    Daj bre pustaj klince da igraju.Kad ce da igraju ako ne sada.

  • Micky

    3. maj 2017 | 17:43

    Klinci sad treba da se dokazuju.Pusti nek igraju.Ne moze nas niko ugroziti.

  • Жика Живац

    3. maj 2017 | 22:41

    Mozemo da igramo sa juniorima,opet smo za klasu bolji od svih!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA