Fudbaler Čukaričkog potpisao za Briž! Pored novca, Brđani dobijaju i procenat (FOTO)

Erhan Mašović je potpisao ugovor s belgijskim klubom na četiri godine

  • 1

Mladi štoper Čukaričkog Erhan Mašović (18) i definitivno je postao član belgijskog Briža, s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor.

 

Čukarički nije želeo da komentariše za koliko je Mašović prešao u Briž, ali je dodao da je cifra višestruko veća od 500.000 evra na koliko ga je procenio specijalizovani sajt Transfermarkt.

 

Inače, pre nekoliko dana se pojavila informacija da je Mašović prodat za 1.6 miliona evra.

 

- Nama ovaj transfer nije neko veliko iznenađenje, radili smo na tome od novembra. Čukarički ima pravo na procenat od dalje prodaje, a o ciframa, iako će se verovatno pojaviti, ne mogu da pričam - rekao je sportski direktor Čuke Vladimir Matijaševic za sajt kluba.

 

Foto: FK Čukarički

Foto: FK Čukarički

 

Foto: FK Čukarički

Foto: FK Čukarički

 

Kako je naglasio, za Mašovića je bilo više zainteresovanih klubova iz Evrope, ali je Briž bio najkonkretniji.

 

- Vlasnik Čukaričkog Dragan Obradović, potpredsednik Nenad Mirosavljević i ja smo se bavili time izvesno vreme. Uradili smo dobar posao iako nam rezultatski nisu bili bajni dani. Deveti smo na tabeli, ali tvrdim da naš klub funkcioniše najbolje u Srbiji. Priče rekla-kazala o puštanju utakmica i sličnim stvarima nisu tačne i ne zanimaju nas.

 

Direktor je dodao da je vezano za Mašovićev transfer mnogo pomogao bivši igrač Čukaričkog Darko Pivaljević i njegova dva prijatelja.

 

- Uverio sam se da je Pivaljević značajno ime u belgijskom fudbalu, a ovo mu je među prvim većim transferima i on će nam pomagati ubuduće. Veliko mu hvala.

 

Foto: FK Čukarički

Foto: FK Čukarički

 

Matijašević je istakao i da je uspehu Mašovića sigurno doprineo ceo prvi tim - ekipa i stručni štab Čukaričkog, a posebno se zahvalio svim trenerima kako iz prvog tako i iz omladinske škole Čukaričkog.

 

- Erhan je došao kod nas iz svog rodnog Novog Pazara gde je trenirao u školi fudbala AS kod Adema Preljevića, a u Čukaričkom ga je dočekao tadašnji direktor omladinske škole Zoran Popović. Trenirali su ga kao mlađeg kadeta Vladimir Kožul, kao kadeta Veličko Kaplanović i u omladinskom uzrastu Mihajlo Jurasović. Kod Zorana Popovića kasnije kao šefa stručnog štaba Mašović je debitovao u Superligi Srbije, a ostao standardan prvotimac kad su ekipu vodili Milan Lešnjak, Gordan Petrić i Nenad Lalatović. Veliko im hvala na ukazanom poverenju - jasan je Matijašević.

 

Mašović je u Čukarički došao u junu 2013, dve godine kasnije potpisao je profesionalni ugovor i debitovao za prvi tim 27. februara 2016. na utakmici protiv Radnika iz Surdulice (2:1), a baš protiv toga tima odigrao je poslednji meč u dresu ekipe sa Banovog brda.

 

Foto: FK Čukarički

Foto: FK Čukarički

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mile zemljoradnja

    3. maj 2017 | 18:19

    neka je sa srećom, u zdravlju da potroše svaki evro

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA