Krosover i lopta kroz noge: Naš najbolji basketaš izlomio kolena rivalu! (VIDEO)

Sjajan potez obeležio turnir, iako je izostala titula

  • 1

Basketaši Novog Sada počeli su sezonu učešćem na čelendžeru u Nanđingu, gde ih je peh sprečio da ostvare bolji rezultat.

Takmičenje prvog dana donelo je odlične rezultate, Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Marko Ždero i Dejan Majstorović nadigrali su redom Shandong (21-19), Shanghai North (22-6) i Jiangsu East (18-14) za prvo mesto u grupi i derbi sa Saskatoonom u četvrtfinalu.

Ipak, peh iz prvog dana je ostavio ekipu bez dovoljno daha za tempo protiv odličnih Kanađana, koji su trijumfovali sa 21:15.

- Savić je izvrnuo zglob prvog dana u grupi i bili smo prinuđeni da igramo bez njega. Sa trojicom ipak nismo mogli da se izborimo sa Kanađanima, okrenućemo se novim turnirima i izazovima - rekao je posle turnira Bulut.

Do trofeja su došli Zemunci sjajnom pobedom nad Ljubljanom u finalu sa 21-16, a Saskatoon je od Slovenaca izgubio u polufinalu sa 19-16.

Inače, polako počinje i kampanja za najspektakularnijeg igrača, a Bulut je jednim vrhunskim krosoverom već istakao kandidaturu za priznanje koje brani iz 2016.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA