≫ 

ŠTETA! Megini juniori izgubili u finalu Evrolige, ali svi pričaju o gruzijskom čudu od igrača!

Maestralnu partiju pružio neverovatni centar srpskog tima, Goga Bitadze - 17 poena, 20 skokova, 5 blokada!

  • 0

Bravo za juniore Mege!

Košarkaši trenera Vlade Vukoićića poraženi su u finalu juniorske Evrolige od Pariza rezultatom 65:58 (19:17, 14:11, 8:18, 24:12), ali su kao i u čitavom toku "fajnal-ejta" ostavili sjajan utisak i pokazali kako se igra košarka, kako se bori za klub i predstavlja svoja zemlja.

Mega je do finala redom pobeđivala Žalgiris, Real, u trećem kolu grupe i Fenerbahče, a u finalu joj je nedostajalo malo više sreće i koncentracije u odsudnim momentima da slomi čvrsti i atletski besprekoran francuski sastav.

Neverovatnu partiju u redovima Mege pružio je igrač o kome će se tek pričati: 214 cm visoki Gruzin Goga Bitadze.

Ovaj 17-godišnji gorostas bio je ubedljivo najbolji igrač meča sa 17 poena i čak 20 skokova i 5 autoritativnih blokada!

Sjajan je bio i Nikola Mišković, koji je upisao 15 poena, kao i Islamović sa 12, međutim i to se ispostavilo kao nedovoljno za pobedu u velikom finalu.

Ključna su bila poslednja tri minuta meča ukojima su Francuzi ubacili tri vezane trojke čime su se rezultatski "odlepili" i uveli meč u mirnu završnicu.

Od 13:6 za Megu na početku, usledila je prva ozbiljna serija Parižana (13:0), pa druga 11:0 kojom su se Francuzi odvojili do maksimalnih 30:18, međutim Mega je imala snage da uzvrati u sjajnoj trećoj deonici.

Trojkom Nikole Miškovića iz ćoška, dva minuta pre kraja trećem perioda, Beograđani su poveli 42:38, potom i 44:38, vođstvo su čuvali do sredine poslednje deonice, kada su polako počeli da posustaju.

Brki je pogodio trojku za vođstvo Pariza 57:50 šezdesetak sekundi pre kraja i bio je to trenutak kada je postalo jasno da će Mega teško moći do preokreta, iako su prednost spustili na pet razlike i imali napad da je dodatno ublaže. Igrači Pariza su potom pogodili još jednu trojku za potvrdu pobede i velikog slavlja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA