≫ 

Da li je ovaj Golden Stejt najbolji košarkaški tim svih vremena?

Vreme je da se postavi ovo pitanje

  • 17

Ni stariji ljubitelji košarke ne pamte da su se u isto vreme pojavila dva toliko moćna košarkaška tima da svi ostali napsram njih deluju kao džakovi za boks koje ovi udaraju kako stignu.

Takav slučaj bio je minule, a izražen je još više tokom aktuelne sezone u kojoj u NBA ligi strahovladu zavode Golden Stejt Voriorsi i šampion Klivlend.

Zadržimo se kod "Ratnika", jer su Kavsi porazom od Bostona u četvrtoj utakmici doigravanja finala Istoka eliminisali sebe iz trke da budu jedini tim u istoriji najjače lige koji je "pometlao" sve rivale u plej-ofu do titule.

Takav scenario do sada se smatrao za nemoguć u paklenoj NBA konkurenciji. Sve do pojave Karija i društva koji su sa dolaskom Kevina Durenta postali, mnogi tvrde, najjača košarkaška ekipa u istoriji!

- Neverovatni su. Znaju kako da pobeđuju, uostalom bili su šampioni. Oborili su neke rekorde koje niko nikad nije pre njih i na putu su da ponovo postanu prvaci - rekao je o Voriorsima iskusni Pau Gasol čiji je San Antonio, baš kao što su pre Sparsa, Juta i Portland, "počišćeni" sa 4:0 u serijama sa Golden Stejtom.

Gasol je igrao u eri dominacije Lejkersa koje su predvodili Fil Džekson, Kobi Brajant i Šakil O'Nil, i kompetentan je da govori na temu superiornosti ekipe.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

On nema dilemu ko je najdominantniji tim koji je gledao.

- Za sve ove godine koliko sam u NBA ligi, nisam video da neki tim igra bolje od Golden Stejta - rekao je Španac.

Ekipa Stiva Kera je 2015. godine najavila dominaciju titulom osvojenom pobedom nad Klivlendom 4:2, Kavsi su se revanširali dogodine u epskih sedam mečeva finala, a po svemu sudeći, gledaćemo još jedan okršaj dva najjača tima na svetu u kome će Voriorsi biti u prilici da novim "čišćenejm" postanu jedini u istoriji sa učinkom 16:0 u doigravanju.

Da li će ih to učiniti najboljim timom svih vremena? U tom slučaju, verovatno da hoće.

- Sjajan su tim, ali to je i Klivlend - rekao je o sve izvesnijem finalu bek Sparsa Deni Grin.

- Klivlendu je uspelo da ih pobedi prošle sezone. Da li mislim da će uspeti ponovo? Moguće. Neću reći da nije nemoguće. Zaista su dobar tim i mislim da imaju dobre šanse da osvoje titulu ukoliko ostanu zdravi i nastave da igraju kao do sada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neki tamo dr

    24. maj 2017 | 17:29

    Osim ako niste gledali Dzordanove Bulse.Mada jesu dobri... ali najbolji svih vremena? Definitivno ne. U Bulsima ste imali Dzordana i Pipena, a u Voriorsima Karija i Durenta. Mislim da nisu baš za poređenje. A takođe setimo se kakva su imena tada igrala u Nba? Ovo danas je smejurija.

  • KORN

    24. maj 2017 | 17:39

    Samo prsteni se broje a oni imaju samo jedan tako da oni nisu ni do kolena Bulsima a kamoli najbolji svih vremena.Nisu bolji ni od San Antonija koji je cetiri puta bio sampion ni od Detroita i Bed bojsa,ni od Lejkerska.Prosle godine su imali najvise pobeda ali dzaba im sve kada im je Klivlend sa Lebronom objasnio neke stvari.

  • Mikan

    24. maj 2017 | 18:58

    Jordan je Jordan,sve sam rekao...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA