Frka za evro licencu: Lučani na čekanju, Nišlije digle glas protiv "rekordera u dugovanjima"

"Brine nas činjenica da pojedini fudbalski klubovi, koji su dugogodišnji rekorderi u dugovanjima i čiji su računi godinama u blokadi, sada bukvalno „preko noći“ pronalaze novac i deblokiraju račun", poručuju Nišlije

  • 13

Sastanak komisije za licenciranje Fudbalskog saveza Srbije na kojoj je trebalo da bude odlučeno ko će, posle Partizana, Zvezde i Vojvodine, dobiti licencu da se naredne sezone takmiči u Evropi, u sredu je odložen, a novi termin biće naknadno objavljen.

Komisija je na pomenutom sastanku trebalo da razmatra o dodeli licence četvrtoplasiranom timu Superlige, ekipi Mladosti iz Lučana, ali kako taj klub, za sada, ne ispunjava potrebne uslove, doveden je u pitanje njegov "izlazak" u Evropu.

Navodno, u pitanju su neizmireni dugovi Lučanaca prema državi na ime poreza i ostala dugovanja koja koče da Mladost ispuni svoj san.

U međuvremenu, grad Niš, koji određenim sredstvima pomaže rad Fudbalskog kluba Radnički, oglasio se i izrazio sumnju u rad Komisije FSS i dodele licence Lučanima.

Podsetimo, Radnički je Superligu završio kao peti i ukoliko Mladost "izvisi" za licencu, Nišlije su prve u redu da je dobiju.

Saopštenje Grada Niša prenosimo u celosti.

Fudbalski klub Radnički Niš je gradski klub i stoga smo izuzetno zabrinuti zbog najnovijih dešavanja u vezi sa dobijanjem evro licence. Kao Grad uvek smo se trudili da pomognemo FK Radnički da prevaziđe finansijske probleme koje je imao u prethodnom periodu kako bi nesmetano mogao da se takmiči u domaćoj fudbalskoj ligi i kako bi poštovao sve zakone naše države. Iz tog razloga brine nas činjenica da pojedini fudbalski klubovi, koji su dugogodišnji rekorderi u dugovanjima i čiji su računi godinama u blokadi, sada bukvalno „preko noći“ pronalaze novac i deblokiraju račun. Smatramo da ne bi bilo dobro da se ignorišu zakoni naše Republike i da je potrebno da se pravila poštuju u kontinuitetu, a ne samo onda kada pojedincima to odgovara. Fudbal nije samo igra na terenu već i rezultat domaćinskog poslovanja klubova i ispunjavanje zakonom predviđenih obaveza.

Kao Grad zabrinuti smo razvojem situacije i mogućnošću da licenca pripadne klubu koji godinama radi „na crno“. Ukoliko se to zaista bude dogodilo, definitivno će se nagraditi nepoštovanje države i njenih zakona. Podaci kojima raspoležemo govore da je niški Fudbalski klub Radnički samo u poslednja dva meseca platio oko 9 miliona dinara na ime poreza Republici Srbiji, kao i 30 miliona dinara za zaostala dugovanja iz prošlosti.

Grad Niš nastaviće da podržava niški sport i sportiste i  iskreno se nadamo da će poštovanje zakona ove države biti nešto što je iznad svega - navodi se u saopštenju člana Gradskog veća za sport Branislava Kačara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B.P.

    24. maj 2017 | 22:33

    Ma oni nenaju uslove i za nasu ligu a kamoli Evropu.Lucani ima 100 gledalaca u proseku.Stvarno takvi treba da nas pretstavljaju.Napred Real

  • Walter White

    24. maj 2017 | 22:19

    Tako je to ...fss je pravio dilove sa klubovima ta evropu , a da ovi puste partizan. Medjutim, neko je morao izvisiti...radnicki se zalio na sudjenje i to mu se obija od glavu, dok su se lucanci lijepo sklonili i iznenada dobili licencu. Da podsjetim da su prije toga pricali da nece u evropu

  • Jug

    24. maj 2017 | 21:45

    Da li postoji ijedna pismena osoba, koja se bavi fudbalom u Srbiji? Saopstenja Zvezde, Pertizana, Radnickog ili bilo kog drugog kluba mogu da se koriste u nastavi srpskog jezika kao primer potpunog odsustva pismenosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA