NBA igrač na poternici zbog terorizma?!

Turska traži izručenje Enesa Kantera

  • 1

Život truskog košarkaša Enesa Kantera polako poprima dramatične obrise jer ga je njegova država, pošto mu je zabranila ulazak u zemlju, stavila na poternicu i proglasila ga teroristom!

Zbog političkih stavova prema aktuelnom predsedniku Turske Tajipu Redžepu Erdoganu, koga je, između ostalog, nazvao Hitlerom, Kanter je postao "persona non grata" u domovini, i ne samo to: pripisuje mu se da je član terorističke grupe, prenosi turski Sabah,

- Tužilaštvo je pokrenulo postupak protiv Enesa Kantera i naložilo hapšenje košarkaša zbog pripadnosti opasnoj terorističkoj grupi - preneo je ovaj list, inače naklonjen aktuelnoj vlasti.

Kanter je nedavno, na putu kući, zaustavljen na bukureštanskom aerodromu, gde je zadržan, pa posle par sati pušten, jer mu je po nalogu turske ambasade poništen pasoš. Uz pomoć NBA organizacije i SAD, uspeo je da otputuje za London, odakle se vratio u Ameriku.

Isti list navodi da će tužilac zatražiti da Kanter bude stavljen na crvenu Interpolovu listu kako bi u najkraćem roku bio uhapšen i deportovan u zemlju koja je izdala poternicu za njim.

Međutim, centra Oklahome ne dotiču mere koje je prema njemu preduzela Turska, barem prema navodima Sabaha koji je negde "iskopao" izjavu Kantera povodom reakcije tužilaštva.

- Ne možete da me uhvatite. Hahahah. Ne traćite vašu energiju. Vraćam se kući da pljunem na vaše ružna, mržnjom obojena lica - navodno je poručio Kanter.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA