≫ 

Troicki se izvukao iz teške situacije, pa bukvalno samleo Rusa u 1. kolu Rolan Garosa!

Prvi srpski teniser koji je prošao u prvo kolo

  • 2

Viktor Troicki je bez većih problema eliminisao Rusa Jevgenija Donskoja u 1. kolu Rolan Garosa sa maksimalnih 3:0 (7:6, 6:4, 6:0).

>>> Đoković uz novu opremu promenio i imidž na početku Rolan Garosa: Da li ga je na ovo Agasi naterao? (FOTO) (VIDEO)

Prvi set Viktor je rešio posle taj-brejka, nakon što su oba tenisera razmenila po jedan brejk. Bolje je počeo Donskoj, jer je poveo sa 3:0, ali je zatim Viktor uzvratio identičnom serijom. Ipak, u završnici je Donskoj imao set loptu pri vođstvu od 6:5 i na servis Troickog, ali je spasio set loptu. Zatim je u tajbrejku napravio jedan mini-brejk, koji je bio dovoljan da ga dobije sa 7:4 i povede sa 1:0 u setovima.

U drugom setu je Donskoj imao novu šansu i propustio je čak šest brejk lopti u najdužem gemu meča. Viktor se izvukao iz teške sotuacije, a kasnije je još jednom morao da se suočava sa brejk loptom pri rezultatu 3:3.

I tada je pokazao sjajnu mentalnu snagu, da bi potom pri vođstvu od 5:4 iskoristio svoju prvu brejk, a ujedno i set loptu i poveo sa 2:0.

Tada je Donskoj potpuno pukao u igri. Vukvalno ga je u trećem setu Viktor počistio sa terena i plasirao se u naredno kolo, gde ga čeka 63. teniser Nikoloz Basilašvili, koji je napravio iznenašenje i eliminisao Žila Simona sa 3:1 u prvom kolu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA