Akcije Niksa pale za 100 miliona dolara od odlaska Džeremi Lina

Linove dobre partije u februaru digle vrednost akcija za 30 odsto, iznenađujući odlazak u Hjuston oborio ih za 8,5 procenata

  • 0

Njujork niksi, to jest njihova matična kompanija "Medison skver garden inkorporejtid", doživeli su pad akcija od 8,5 odsto, što je oko 100 miliona dolara, u svega nekoliko dana otkako su rešili da plejmejkera Džeremi Lina puste u Hjuston. Investitore je zabrinula odluka Džejmsa Dolana, vlasnika kluba, da ne izjednači ponudu Rokitsa Linu od 25 miliona dolara za tri sezone i to se odmah osetilo finansijski.

U kratkoj ali uzbudljivoj karijeri Džeremi Lin, osim što je izazvao ogromnu medijsku pažnju - linomaniju, imao je ogroman uticaj na akcije MSG. Kada je 6. februara ove godine prvi put nastupio u startnoj postavi akcije su vredele 29,49 dolara, dve nedelje kasnije, posle serije pobeda i Linove transformacije u svetsku zvezdu skočile su čak 30 procenata, na 38,80 dolara. Akcije trenutno vrede 35,50 dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA