≫ 

Zvezda je u finalu, ali je možda izgubila Jovića i Voltersa u borbi za titulu! (VIDEO)

Crveno-beli sada čekaju ko će im biti rival u finalu nakon duela Partizana i FMP-a, gde ekipa iz Železnika vodi sa 1:0 u seriji

  • 13

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale Košarkaške lige Srbije, nakon što su i u drugom meču polufinalne serije pobedili Megu. Ovoga puta je rezultat bio 84:75, pa su crveno-beli maksimalnim rezultatom obezbedili finale.

 

Ipak, ono što će najviše da zabrine Dejana Radonjića jeste povreda Stefana Jovića i Nejta Voltersa, za koje se ne zna da li će biti sposobni za finale. Prv plejmejker se povredio u poslednjoj deonici, dok je nešto ranije i Volters zbog povrede napustio teren i više se nije vraćao u igru.

 

MEGA LEKS - CRVENA ZVEZDA 75:84 (26:28, 13:19, 27:20, 9:17)

 

Mega Leks: Mušidi 9, Rebić 12, Čarapić 2, Jaramaz 14, Spasojević 13, Simeunović 9, Novak 8, Kapetanović, Samardžiski 8.

 

Crvena zvezda: Volters, Tompson 15, Dangubić 6, Mitrović 9, Lazić 7, Dobrić, Simonović, Dženkins 14, Gudurić 7, Jović 7, Kuzmić 10, Bjelica 9.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Najefikasniji u redovima Zvezde bili su Dion Tompson i Čarsl Dženkins. Prvi Amerikanac je postigao 15, dok je drugi ubacio poen manje. Dvocifren u redovima crveno-belih je bio još Ognjen Kuzmić, koji je dodao 10 poena. Megu su predvodili Jaramaz sa 14, Spasojević sa 13 i Rebić sa 12 poena.

 

U prvoj četvrtini je viđena rafalna paljba na obe strane i veliki broj poena, uz rezultatsku klackalicu, gde se nijedan tim nije odlepio na više od četiri poena razlike. Na kraju je Zvezda dobila prvu deonicu sa 28:26.

 

Već u drugoj je viđena mnogo jača odbrana, naročito kod Zvezde, koja je Megi dozvolila svega 13 poena u drugoj deonici, a ubacila je 19, te je na poluvremenu imala prednost od osam poena.

 

Delovalo je da Zvezda u trećoj četvrtini rešava meč, pošto je posle pet minuta igre u trećem periodu igre imala prednost od 15 poena. Međutim, odmah nakon toga je usledila velika serija Mege, dok Zvezda nekoliko minuta nije postigla poen. Prednost od 15 poena se odmah istopila serijom Mege od 16:0, pa su u finišu treće deonice došli do poena prednosti. Zvezda je ipak u poslednjem minutu uspela da sa nekoliko poena dođe do četiri poena predosti pred poslednju četvrtinu.

 

 

Zatim je nekoliko minuta u poslednjoj deonici viđena rezultatska klackalica, da bi se sredinom poslednje četvrtine povredio Stefan Jović, koji je napustio parket uz pomoć saigrača, jer nije mogao da stoji na nozi. Povredio je zglob, a koliko je ozbiljna povreda i da li bi mogao da propusti finale, ostaje da se vidi nakon detaljnijih pregleda. Prvi utisak delovao je zabrinjavajuće za navijače Zvezde i Dejana Radonjića.

 

Zvezda sada čeka pobednika drugog polufinalnog duela između FMP-a i Partizana, gde ekipa iz Železnika vodi sa 1:0 u seriji i ima utakmicu na domaćem terenu za plasman u finale.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezdasica

    8. jun 2017 | 22:40

    Daj Boze da sve bude kako treba, pa da osvojimo i to sa kompletnim timom.

  • Micky

    8. jun 2017 | 23:01

    Moze Zvezda i sa juniorima.Dovoljno za patlidzan.

  • Офендерс

    9. jun 2017 | 00:34

    Захваљујем се раодоњићу што константно уводи јовића у небитним утакмицама и тиме уништава нашег плеја...прво аба лига кад је већ било решено, па опет аба лига последњих пар кола, па сад ово...као да нам репрезентација већ не кубури са повређеним играчима...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA