Evropske sirene u Beogradu: Počinje prvenstvo u sinhronom plivanju! (FOTO)

Beograd će od 21. do 25. juna biti centar evropskog sinhrnog plivanja

  • 0
Sinhrono plivanje

Foto: AP/Tanjug

Grad Beograd i Savez za sinhrono plivanje Srbije, organizatori su Evropskog prvenstva u sinhronom plivanju za juniore u 2017.godini.

 

Takmičenje će se održati na otvorenom bazenu SC Tašmajdan u periodu od 21 do 25. juna 2017. a svi treninzi počinju već 18.06.2017.

 

Sinhrono plivanje je najatraktivniji ženski sport, umetničkog karaktera koji spaja umetnost, eleganciju i lepotu a kako je ovo takmičenje najvišeg ranga u juniorskoj kategoriji (takmičarke do 18.godina) i održava se pred Svetsko seniorsko prvenstvo koje je u julu u Budimpešti 2017.godine. imacemo priliku da u Beogradu vidimo ekipe iz Evrope u najjačim sastavima.

 

Napominjemo da i reprezentacija Srbije učestvuje na Svetskom Seniorkom u Budimšeti tako da je i njima ovo kontrolno takmičenje pred najveću svetsku elitu!

 

Prijavljeno je učešće 26 ekipa kao i zvaničnici sa najviših pozicija Evropske i Svetske federacje vodenih sportova (LEN i FINA).

 

Zemlje učesnice su: Austrija, Belorusija, Bugarska, Hrvatska, Češka, Finska, Francuska, Nemačka, Velika Britanija, Grčka, Izrael, Italija, Jermenija, Lihtenštaj, Litvanija, Holandija, Poljska, Portugal, Rusija, San Marino, Slovačka, Španija, Švajcarska, Turska, Ukrajina i Srbija.

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

Reprezentacija Srbije, nastupa u disciplinama, solo, dubl i tim. Nakon priprema na kojima su trenutno u Bečeju, reprezentacija Srbije će poslednje treninge, pred ulaz na bazen SRC Tašmajdan koji je 18.06.2017., odraditi na bazenu Republičkog Zavoda za sport na Košutnjaku. Sastav reprezentacije Srbije: Disciplina tim: Jelena Kontić, Iva Lukić, Jelena Ivković, Irina Jevtović, Danica Petrović, Nina Šišović, Jana Počuča, Katraina Lazerević.

 

Rezerve: Sara Miletić, Lana Stanković i Ema Nikolić Disciplina Duet: Iva Lukić, Sara Mileti. Rezerva: Jana Počuča Disciplina Solo: Jelena Kontić Treneri: Svetlana Kontić, Ana Novaković i Snežana Sokolović Tim menadzer: Ivana Krstić. Sudije koje će suditi ispred Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu u Beogradu su Tamara Filipović i Jovana Daković Ćirilović.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA