Mlada reprezentacija sada je na najvećem ispitu: Dve pobede kao imperativ, ali kako protiv moćne Španije?

  • 11

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije nije se proslavila, ali nije se ni obrukala na premijeri evropskog prvenstva u Poljskoj protiv Portugala. Floskula da im se nema ša šta zameriti u potpunosti odgovara kao opis igre našeg tima koji nije imao sreće da izvuče bolje od 0:2 protiv odličnog protivnika.

 

Vremena za duboku analizu nema, jer slede krucijalni mečevi grupe protiv Makedonije (utorak) i prvog favorita Španije (petak) koji se, ako se stremi polufinalu, moraju dobiti.

 

Bio je jedan od zapaženijih u našoj selekciji, po običaju mnogo pretrčao, a kao i kod saigrača, ostaje žal za činjenicom da smo rezultatski mogli mnogo bolje da prođemo – Nemanja Maksimović.

 

-Igrali smo protiv dobrog protivnika, nismo iskristili svoje šanse i nemamo drugog izbora nego da pobedimo u naredne dve utakmice ukoliko želimo da prođemo grupu – ističe novi član španske Valensije.

 

>>> Ofanzivna Srbija bez sreće, Portugal nas hladnokrvno kaznio za propuštene šanse! (VIDEO)

 

Poraz nas je doveo u veoma tešku situaciju...

 

- Sistem takmičenja je jako težak, jer dalje ide praktično samo jedna ekipa, ali kao što sam rekao, idemo na pobede u naredna dva duela i ostaje nam da se nadamo, po nas, dobrim rezultatima u mečevima rivala.

 

Imali smo mnogo prilika, a posebno u drugom poluvremenu dominirali na terenu.

 

- Mislim da smo precenili Portugal, da smo ih pustili prvo poluvreme da puno igraju. Desilo se da smo primili gol iz polušanse,a u nastavku meča smo bili mnogo bolji, ali nismo iskoristili nekoliko lepih šansi.

Sve do drugog gola Portugala utakmica je imala rezultatsku neizvesnost... Ušli smo u drugo poluvreme mnogo bolje, hteli da izjednačimo, imali smo i dominaciju. S druge strane kod njih su u igru ušli Bruno i Sančez, tražili su priliku iz kontre i na kraju pobedili. Možemo samo da im čestitamo i već sada razmišljamo o meču sa Makedonijom - jasan je Nemanja Maksimović.

 

Foto: Profimedia/AFP

Foto: Profimedia/AFP

 

>>> Makedonci 24 puta šutirali na gol Španaca, a izgubili sa 5:0 pred meč sa Srbijom! (VIDEO)

 

Srđan Plavšić je dobio priliku umesto povređenog Aleksandra Čavrića i odigrao odličan meč.

 

-Pokazali smo da možemo da se nosimo sa svima, ali ova generacija je to odavno potvrdila, jer su bili najbolji u Evropi i svetu. Ostaje žal zbog rezultata, mislim da bi nerešen ishod bio pravedniji. Sada moramo da pobedimo Makedoniju i ostaje nam da se nadamo, imamo posle Španiju i ako tu izvučemo povoljan rezultat, možda i izborimo plasman u polufinale - kaže Srđan Plavšić.

 

Prvo poluvreme na klupi, drugo na terenu.

 

-Ni prvo nije bilo loše, imali smo jednu ili dve odlične prilike, ali u nastavku se možda videla veća želja, imali smo više šansi i mislim da je drugo poluvreme model kako treba da igramo, samo da popravimo realizizaciju, budemo mirniji.

 

Da li smo previše respektovali Portugal?

 

-Ne znam kako je to delovalo sa strane, ali mi igrači ni jednog trenutka se nismo uplašili, znamo koliko vredimo. To smo i pokazali na terenu. Možda je vreme uticalo na nešto slabije prvo poluvreme, a onda smo u nastavku uspostavili našu igru, imali dominaciju, prilike.

 

Koliko se može biti zadovoljan ostvarenim ličnim učinkom?

 

- Jesam, zadovoljan sam. S jedne strane jesam, ali s druge nisam, jer nismo ostvarili bolji rezultat. Mislim, ipak, da sam opravdao očekivanja – ne ostavlja dilemu Srđan Plavšić

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crni

    18. jun 2017 | 16:14

    Plavsic mora od pocetka bio je fenomenalan sinoc od kad je usao.golman uglavnom veze nema,i ono drvo od napadaca nikako vise u prvu postavu po meni najgori juce

  • Dragan RS

    18. jun 2017 | 17:08

    Sa Lalalatovicem i pojedinim igracima, tesko i Makedonce da cemo dobiti. Nije mi jasno ovo cesto mijenjanje trenera u mladjim selekcijama, proteziranje i guranje pozeljnih, ako neko vec napravi dobar rezultat sa selekcijom do 20 godina, pustiti covjeka da isprati tu selekciju da prelaska u seniorski nivo.

  • Kursumlija

    18. jun 2017 | 15:01

    Eto vidite svaka cast momcima polovina njih je stvarno ekstra a polovina njih iz nase lige koji su cvetali tokom prvenstva sada se ne vide na terenu.Gde je sada djurdjevic da trese mreze?ima par njih koji se istakli u jsl.to je ono kod nas cveta sve u ovoj propaloj ligi a ode li se malo na jaceg onda nista.zbog toga je djurdjevic i vracen iz inostranstva zato sto tamo nema lakih i tamo se ne mozes toliko nadavati golova jer se niko nikome ne sklanja i ne namesta.Zato su nasi mladi pojedinci i propali kao i nasa liga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA