≫ 

Legenda italijanskog fudbala šokirana što Sergej ne igra za reprezentaciju Srbije: Za njega ima mesta u Juventusu! (VIDEO)

Čuveni italijanski fudbaler Fabricio Ravaneli gost Beograda

  • 3
Foto: Promo

Foto: Promo

 

Proslavljeni bivši italijanski fudbaler Fabricio Ravaneli izneo je danas niz pohvala za Sergeja Milinković-Savića, istakavši da bi voleo da ga vidi u Juventusu, ali i izrazio čuđenje što vezista Lacija ne igra u A selekciji Srbije.

 

Ravaneli gostuje u Beogradu kao promoter italijanskog kampa za srpsku decu na stadionu Voždovca na "krovu".

 

-  Čudno je što Sergej ne igra za najjaču srpsku reprezentaciju. Nedavno sam ga gledao u finalu Kupa Italije na meču Lacija i Juventusa, komletan je igrač, defanzivno i ofanzivno fantastično obučen. Ima veliki potencijal, brzinu, snagu i dobar dribling. Ja sam ''juventun'' i mislim da bi jednog dana mogao da igra za torinski tim -  rekao je Ravaneli na konferenciji za medije koju je organizovala "Banca Intesa".

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

Ravaneli ističe da veoma poštuje srpske fudbalere i da bi jednog dana voleo da radi u Srbiji kao trener.

 

- Mogu sebe da zamislim kao trenera u Srbiji, to mi je veoma privlačno. Srpski fudbaleri umaju velike sposobnosti i talenat, a ja bih mogao da im pomognem da unaprede igru na fizičkom i tehničkom planu, kao i na taktici - naveo je on.

 

Ravaneli je otkrio da je tokom igračke karijere puno družio sa srpskim igračima Vladimirom Jugovićem, Dejanom Stankovićem i Sinišom Mihajlovićem.

 

 

- Uvek smo imali izuzetan odnos na i van terena, često smo izlazili porodično na večere. U Kardifu (finale Lige šampiona prim. aut) sam se pozdravio sa njima. Što se tiče kvaliteta, istakao bih Jugovića, imao je kvalitet bolji od Del Pjera i Roberta Bađa, samo se više puta povređivao", rekao je Ravaneli.

 

Ravaneli, koji je 1996. godine bio strelac pogotka protiv Ajaksa u Juventusovoj poslednjoj tituli prvaka Evrope (1:1, prošli na penale), smatra da je od tada "uklet" trofej Lige šampiona za torinski klub.

 

- Od tada kao da je prokleta Liga šampiona za Juventus. Verovatno ga zbog toga nije osvojio pehar u Kardifu", navodi on, dodavši da zna da Juventus ima mnogo navijača u Srbiji i da je to rezultat velikog duha kluba.

 

Ravaneli je pričao i da je jedinstven osećaj biti na stadionu iznad tržnog centra i da ljudi koji su napravili takvo zdanje zaslužuju veliki aplauz.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno stanje

    19. jun 2017 | 19:57

    Milinković Savić & Ljajić

  • Miloje Bubanja

    19. jun 2017 | 21:28

    ali stvarni je dobar igrac.. imamo bas dosta dobrih igraca evo u napadu mitreovic i prijovic su odlicni imamo i rezerve za njih.. .. sredina terena dobra, odbrana ,igraci iz jakih klubova,ja nzm zasto nemamo jos bolje rezultate od ovih

  • Micky

    19. jun 2017 | 22:31

    Sto jeste jeste.Klasa je!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA