Kraj za šampionke Evrope: Srbija poražena od Letonije i vraća se kući!

Neslavan završetak prvenstva za izabranice Stevana Karadžića

  • 25

Košarkašice Srbije poražene su u osmini finala Evropskog prvenstva u košarci od Letonije sa 75:70 i neće biti u prilici da brane titulu koju su osvojile pre dve godine.

Aktuelne prvakinje Evrope su loše počele meč i prvu četvrtinu su izgubile rezultatom 24:12, ali su do poluvremena uspele da se vrate u igru i uzvratile su rezultatom 20:10 u 2. deonici.

U drugom poluvremenu je viđena velika borba na obe strane, ali su Letonke u polsednjoj četvrtini uspele da dođu do dvocifrene prednosti, pa je Srbija do kraja svim silama jurila njihovu prednost.

U samoj završnici su izabranice Stevana Karadžića uspele da se približe na četiri poena razlike, ali je loše organizovan napad na 30 sekundi pre kraja, kada naše košarkašice nisu prešle pola odneo i poslednju nadu za preokret.

Letonke su nakon toga bile sigurne sa linije penala i osigurale su plasman dalje.

Najefikasnije u redovima Srbije bile su Tamara Radočaj sa 14, Jelena Milovanović sa 13 i Sonja Petrović sa 10 postignutih poena. Letonke su do četvrtfinala predovdile Vitola sa 19 i Seinberga sa 18 poena.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GdK

    20. jun 2017 | 21:13

    Karadzic nije ni kao igrac bivseg UGASENOG KKcz nista osvojio, a nit kao trener istog, zasto bi sada bilo drugacije !!! STOP crvenim nazadnjacima !!!

  • To isto dva fmpA ko je karleusa sta umislja ona bleeCstitam mnogo uspeha u raduMirka

    20. jun 2017 | 20:02

    Karadzic kriv lose pripremio ekipu ocajno vodio tim

  • Tišljer 036

    20. jun 2017 | 19:51

    Trener je krivac od početka .... svaka čast devojkama na borbenosti....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA