Džikić promovisan u Budućnosti: Ne zanima me da prekidam dominaciju Zvezde

Novi trener Podgoričana fokusiraće se na rad sa domaćim igračima

  • 7

Bivši trener Partizana, a sada novi šef struke Budućnosti, Aleksandar Džikić, promovisan je danas u Podgorici.

On je ove sezone dobio specifične uslove i planove kluba koje će pokušati da sprovede, a to je forsiranje mladih igrača.

- Posle prvih kontakata, pričali smo i vrlo brzo dogovorili. Neke poglede o radu ozbiljnog kluba očigledno delimo i zato je došlo do saradnje. Pričali smo o bliskoj, ali i o daljoj budućnosti tima i kluba. Pokušaćemo da zaokružimo veliku košarkašku priču o Podgorici i Crnoj Gori, budemo sredina gde će igrači moći da napreduju i idu napred. Postoje uslovi za tako nešto", rekao je Džikić.

Što se tiče ambicija, svi su mislili da će biti napad na titulu, ali plan je drugačiji

- Ne razmišljam uopšte o prekidu dominacije Crvene zvezde. Da sredimo stvari kući, pa ćemo lako. Želimo da dobijemo odgovor na pitanje, koji su krajnji dometi nekih igrača. Želimo da izbegnemo situaciju da bilo ko od njih ne dobije šansu. A šansu koju dobiju želimo da vrate, radom, posvećenošću, i onim na terenu - rekao je novi trener Budućnosti i dodao:

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Mi ćemo pokušati da imamo što veći broj domaćih igrača. Što se tiče stranaca, širok je pojam ekstra kvalitet, tražićemo jednog spoljnog igrača i igrača na poziciji pet. U zavisnosti od toga kako će se završiti pregovori sa nekim od domaćih igrača, donosićemo odluke o strancima. To je živa materija i to će voditi do sledećeg koraka - rekao je Džikić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    23. jun 2017 | 00:13

    A zašto ovaj rezon nije imao u Partizanu? Kao da mu je najvažnije da razvija crnogorsku košarku.Tako ispade po ovoj izjavi.Partizan su sahranili jureći Zvezdu,trošenjem para koje nemaju na strance..i? Bolje da je ovde razvijao mlade igrače pa za par godina da probaju da stabilizuju klub i krenu u borbu.Pa tako je i Zvezda radila dok nije čović presekao.

  • Neko iz mase...

    22. jun 2017 | 22:44

    Cirkuzant od trenera...

  • Mile

    22. jun 2017 | 22:45

    Srecno Dzile, vole te tvoji Grobari.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA