≫ 

Jaramaz ide u Njujork, Bolden u Filadelfiju: Kako su na NBA draftu prošli košarkaši iz srpskih timova?

Košarkaš Mege izabran je kao 58. pik NBA drafta od strane Niksa

  • 3

Jedini srpski košarkaš koji je odabran na NBA draftu je Ognjen Jaramaz, koga su Njujork Niksi izabrali kao 58. pika. Košarkaš Mege je protekle sezone bio odličan u dresu Mega Leksa, gde je prosečno postizao 10,8 poena, 2,7 skokova i 3,6 asistencija po utakmici.

Marko Gudurić je izlazno godište, pa je automatski bio prijavljen za draft, ali nije odabran.

Takav slučaj nije bio sa njegovim novim saigračem, Džonom Boldenom, koji je potpisao za Zvezdu u finišu prethodne sezone. Mladog Australijanca, koji je protekle sezone igrao sjajno u dresu FMP-a, odabrala je Filadelfija kao 36. pika na draftu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ipak, malo je verovatno da će Bolden direktno otići u NBA, i realnije je da dobije priliku da se u dresu Zvezde još razvije pre odlaska u najjaču ligu sveta.

Osim Jaramaza, na draftu su izabrana još dva košarkaša Mega Leksa. Vlatko Čančar je kao 49. pik odabran od strane Denver Nagetsa, pa će u slučaju da ode u NBA za saigrača imati Nikolu Jokića.

Alfa Kaba je odabran kao poslednji pik drafta, a njega su sa 60. pozicije odabrali Atlanta Hoksi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BELGRADE

    23. jun 2017 | 09:49

    Ne razumem ove igrače koji odu pre nego što u zemlji košarke postanu igrači.Ko je taj Čančar? Ovde su mnogi spremni da podcenjuju srpske klubove,odmah će se neki javiti da pljuju po Srbiji i našim klubovima...A ovde košarka nastaje!!!!

  • Fil

    23. jun 2017 | 11:32

    Jel to Jaramaz potencijal za NBA? Nemam nista protiv decka, ali prosek. Sut katastrofa. Verovatno ja ne vidim dobro. Vreme ce pokazati. Cela Mega prosla NBA draft. Svaka cast Misko. Kapa dole. Ne znam kako ti to polazi za rukom, ali kapa dole...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA