≫ 

Fulc 1. pik, Lonco Bol 2, ali je najveći šok na NBA draftu trejd Džimija Batlera!

Draft 2017. godine je očekivano prošao kada su vodeći pikovi u pitanju, ali je doneo i jedan veliki trejd

  • 1
Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

Markel Fulc je izabran kao 1. pik NBA drafta za 2017. godinu, kao što se i očekivalo. Filadelfija je birala prva, nakon što je pre nekoliko dana trejdovala pikove sa Bostonom, koji je prethodno imao pravo da prvi bira, i birala je 19-godišnjeg plejmejkera, koji je na koledžu igrao za Vašington.

 

- Neverovatan osećaj, ovo je blagoslov i nešto o čemu sam sanjao - rekao je Fulc posle drafta.

 

>>> Jaramaz ide u Njujork, Bolden u Filadelfiju: Kako su NBA draftu prošli košarkaši iz srpskih timova?

 

Očekivano je bilo i ko će biti drugi pik drafta. Kao što se i pisalo prethodnih nedelja, Lejkersi su odabrali Lonca Bola, momka čiji je otac često bio u centru pažnje prethodnih dana. Lavar Bol je odmah prognozirao da će Lejkersi sa njegovim sinom u timu naredne godine igrati u plej-ofu.

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

- Ludo je što će mi Medžik Džonson biti jedan od mentora, veoma sam srećan, drago mi je što je sve ispalo kako treba - rekao je doskorašnji plejejker UCLA.

 

Boston je kao treći izabrao Džejsona Tejtima, skorera sa Djkuka, dok su Finiks Sansi odabrali Džoša Džeksona kao 4. pika, a mnogi ih smatraju i jednim od najvećih dobitnika draft lutrije nakon ovog poteza, pošto su dobili momka sjajnih fizičkih predispozicija i fenomenalnog defanzivca, kome je potrebno da poradi na šutu i može da izraste u ol-star igrača.

 

Sakramento je sa 5. mesta odabrao Dierona Foksa sa Kentakija, što se takođe pretpostavljalo u mnogim analizama pre drafta.

 

Orlando je kao 6. pika odabrao Džonatana Ajzaka, dok je 7. pik Lauri Markanen koga je odabrala Minesota, ali će on karijeru nastaviti u Čikago Bulsima, jer je bio deo paketa za trejd Džimija Batlera.

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

Superstar Čikaga će od naredne sezone igrati u Minesoti i biće saigrač Nemanje Bjelice, dok će u Čikago preći i Zek Lavin. Mora se reći da je ovde Minesota prošla fenomenalno, dok se isto ne može reći i za Čikago, koji je svakako mogao da dobije mnogo više za svoju prvu zvezdu tima.

 

Njujork je u 1. rundi odabrao Franka Ntilikinu,plejmejkera Strazbura, Dalas je odabrao Denisa Smita Juniora.

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA