≫ 

Ova dva igrača su najopasnija za Zvezdu: Bivši skaut sa Marakane, koji radi na Malti, otkrio najveću snagu Florijane!

Vladimir Simović, koji sada obavlja funkciju sportskog direktora vicešampiona Malte - ekipe Balzana, za Telegraf je pričao o prvom protivniku crveno-belih u kvalifikacijama za Ligu Evrope

  • 7
Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Crvena zvezda će prvu utakmicu u novoj sezoni igrati protiv Florijane sa Malte 29. juna u Beogradu, dok je revanš nedelju dana kasnije na ostrvu u srcu Sredozemnog mora.

Kako bismo bolje stekli uvid u to kakva je ekipa Florijane, pitali smo Vladimira Simovića, koji kao sportski direktor FK Balzan sa Malte, prošlogodišnjeg vicešampiona države, najbolje poznaje prilike u ovoj zemlji kada je fudbal u pitanju.

Simović je prethodno i radio kao skaut u omladinskoj školi Zvezde, pa je u analizi prvog evropskog protivnika crveno-belih približio navijačima sa Marakane narednog rivala. Otkrio je ko su igrači od kojih preti posebna opasnost Zvezdinom golu, kao i kakav bi ambijent mogao da bude na Malti u revanšu.

- Ekipa Florijane igra čvrst i disciplinovan fudbal, trener je Đovani Tedesko, čuveni Italijanski fudbaler i u ekipi ima dosta italijanskih igrača. Imaju odličan prekid i tu Zvezdi preti najveća opasnost. Kvalitet malteške lige je iz godine u godinu sve bolji i bolji, postoji 5 - 6 ekipa koje se ravnopravno bore za vrh tabele i to čini ligu zanimljivom. Najiskusniji je Nikolas Ernan Kieza, vezni igrač koji je već u poznijim igračkim godinama ali i dalje veliki fudbalski majstor. Treba obratiti pažnju i na Marija Fontanelu, ozbiljan problem može da napravi Zvezdinim defanzivcima.

Vladimir nam je objasnio da se Florijana bazirala na to da sačuva tim koji je imala prošle godine, a detaljnije je opisao i kakvu atmosferu umeju da naprave njihovi navijači, koji imaju i pomoć orkestra na utakmicama.

- Koliko sam ispratio pocetak prelaznog roka, Florijana se vise bazirala na očuvanje ekipe iz prošle sezone koja je osvojila kup Malte, dugo igraju zajedno i kompaktna su ekipa. Imaju solidan broj navijača za malteške prilike, znaju da naprave lepu atmosferu i da uz orkestar, koji je prisutan na tribinama, naprave lepu atmosferu. Vrućina i pre svega velika vlaga na Malti, mogu da budu prednost domaće ekipe koji su verovatno već navikli na takve uslove. Evropske utakmice se igraju na stadionu Hibernijansa, dobro poznatom navijačima Zvezde od prošle godine na kome su igrali i kvalifikacije za Ligu šampiona protiv Valete.

Na Malti živi i radi veliki broj navijača Partizana, ali nekadašnji skaut Zvezde je uveren da neće biti nikakvih eventualnih problema i eventualnih sukoba pristalica večitih rivala.

- Čuo sam da je veliki broj navijača Partizana na Malti ali ih zaista nisam sreo, iskreno se nadam da, kada bilo koji predstavnik srpskog fudbala igra evropske utakmice, da se poštuje i veciti rival i da se neće desiti nikakav incident, jer bi to pre svega ostavilo ruznu sliku na ceo srpski fudbal.

Zanimljivo je i da će se Balzan u prvom kolu kvalifikacija sastati sa Videotonom, koji vodi Marko Nikolić, pa nas je zanimalo i kako gleda na predstojeći duel sa bivšim trenerom Partizana.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Moj klub je izvukao veliko ime za protivnika u prvom kolu kvalifikacija, idemo u goste mađarskom Videotonu. Spletom okolnosti ja kao bivši skaut Crvene zvezde, kao sportski direktor sam sada rival klubu koji vodi bivši trener Partizana Marko Nikolić. Pomalo i raduje informacija da naši najveći klubovi i dalje daju sportske radnike čiji je rad cenjen i u inostranstvu.

- Marko Nikolić je "mojoj" Zvezdi i na moju veliku žalost pomrsio šampionske ambicije prošle sezone i samim tim dokazao da je odličan trener. Videoton je izraziti favorit u svakom slučaju, ali fudbal je najbitnija sporedna stvar na svetu baš zato u fudbalu 2+2 često nije  4. Na mom Balzanu je da da sve od sebe i da se u što boljem svetlu predstavimo u evropskim okvirima - zaključio je sportski direktor vicešampiona Malte, Vladimir Simović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

(D. U)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tišljer 036

    25. jun 2017 | 22:43

    Ma baš me briga ako treba da se plašimo maltežana gruzijaca nagorno karabaha i nekih sl pa sve do neke turske poljske portugalske i u rangu tih liga gde trba da budemo egal ne intersesuju me ovakvi naslovi teks nisam hteo da čitam ej ponosimo se bili smo prvaci Evrope ej dobili jedan BAJERN OLIMPIAKOS pa prvaci sveta sad treba da .... ma ne verujem ako ne dođemo do zadnje runde pred ulazak u ligu evrope onda bato prs na čelo i odma rešavati 15 godina aj pretera sad od posle Piksija smejurija i njega najurism bez veze a joj....

  • NIGHTRAIN

    26. jun 2017 | 00:04

    Tesko ce mo mi ove proci.dosli smo do toga da strepimo I u prvom kolu kvalifikacija.koliko je zvezda potonula

  • Delije Čikago

    26. jun 2017 | 08:03

    Na dnu smo, od svetskog prvaka niko nije tako potonuo kao Crvena Zvezda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA