Oprostio se fudbaler koji je s Realom osvojio dve Lige šampiona, a sa Španijom postao prvak sveta (VIDEO)

Alvaro Arbeloa okačio kopačke o klin u 34. godini

  • 1

Španski fudbaler Alvaro Arbeloa objavio je da je završio kariijeru u kojoj je osvojio najvažnije trofeje na klupskom i reprezentativnom nivou. Njemu je istekao ugovor sa Vest Hemom, a desni bek je odlučio da u 34. godini života okači kopačke o klin.

On je najveće uspehe u karijeri ostvario sa Real Madridom za koji je igrao od 2009. godine i sa kojim je osvojio dve Lige šampiona. Za ''Kraljevski klub je odigrao skoro 250 utakmica i ukupno je osvojio osam trofeja sa klubom sa Bernabeua.

Za Španiju je igrao na 56 utakmica i bio je član zlatne generacije, koja je osvojila Svetsko prvenstvo 2010. godine, kao i dva Evropska prvenstva (2008. i 2012. godine).

- Real je moj klub, klub mog života. Nikad neću otići tamo i tražiti neki posao, ali ako me nekad pozovu znaju da ću prihvatiti njihov poziv - rekao je Arbeloa u oproštaju.

Tokom karijere je igrao i u Liverpulu i u Deportivu, odakle je i prešao u redove Crvenih. Debitovao je upravo u Realu, gde je i ponikao, ali se tek kasnije vratio u svoj voljeni klub.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA