Klivlend "tera" Lava zbog zvezde Indijane: Da li je na pomolu najzvučniji NBA trejd ovog leta?

Pol Džordž centralna figura potencijalne razmene igrača tri kluba

  • 0

Dok je Lebron Džejms u godinama kada i dalje može igrati na najvišem niovu Klivlend će svake godine biti favorit za titulu.

 

Međutim, sa timom koji je "izneo" prethodnu sezonu, u kojoj su Kavsi izgubili finale od Golden Stejta, teško da će moći u da sruši moćne Voriorse sa trona.

 

Za tako nešto ekipi je potrebno osveženje igračkog kadra, a američki mediji pišu da je franšiza ih Ohaja "pikirala" nikog drugog do zvezdu Indijane Pola Džordža.

 

Navodno, u potencijalni trejd, pored Indijane i Klivlenda, uključen je i Denver koji bi dobio Kevina Lava, a Kavsi, pored Džordža, i Keneta Farida.

 

Pejsersi bi zauzvrat dobili prava na buduće visokorangirane "pikove" na draftu i nekolicinu mlađih igrača sa kojima bi se ekipa "restartovala".

 

Ipak, čitava priča je trenutno samo u domenu spekulacije i daleko je od realizacije najpre iz razloga što je Klivlend trenutno bez generalnog menadžera pošto je gazda Den Gilbert otpustio Dejvida Grifina. Priča se da bi njegov naslednik mogao da bude Čonsi Bilaps, ali činjenica je da su Kavsi u ovom trenutku bez čoveka koji bi pokrenuo rekonstrukciju tima što otežava bilo kakvu inicijativu u pravcu trejda.

 

Drugo, pitanje je da li je i koliko Klivlend zaista rešen da se odrekne usluga Lava koji je, uprkos promenljivoj formi tokom sezone, u finalnoj seriji podsetio na najbolje dane.

 

Ono što je još jedna otežavajuća oklonost, možda i najveća da se trejd pokrene, je navodna želja Pola Džordža da karijeru nastavi u Lejkersima, koji su mu davnašnja želja.

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA