≫ 

Kuda ide svet, kuda ide sport: Dopingovan 14-godišnji dečak?!

Vest koja je uznemirila Italiju

  • 0

Dokle je otišla upotreba dopinga u sportu, tačnije u sportu u kome se najviše koriste "laboratorijska pomagala", biciklizmu, govori i slučaj koji dolazi iz Italije.

Tamo je, na rutinskoj doping kontroli, "pao" jedan 14-godišnjak?!

Momku čije se ime ne navodi u izveštaju na portalu italijanske Gazete, analizom je pronađen jak anabolik Mesterolon koji posle samo nekoliko uzimanja izaziva nuspojave.

Italijani pišu da nikada do sada nije zabeležen slučaj dopingovanja tako mladog sportiste.

Pomenuti takmičar, koji je sa svojom ekipom učestvovao na regionalnom šampionatu, momentalno je diskvalifikovan.

- Doping u sportu je samo po sebi nešto što se smatra kriminalnom radnjom, a u ovom slučaju, kada je dopingovan takmičar koji je praktično još dečak, reč je o zločinu protiv čovečnosti - izjavio je Karlo Trankili, predsednik italijanskog ogranska asocijacije za zdravlje u sportu.

- To je ludilo! Mi ovde ne pričamo o "normalnom" kriminalu, ovo je van svih tih slučajeva. Sve ovo je vrlo uznemirujuće jer se radi o detetu. U današnje vreme, čak i u mlađim katgorijama, upotreba dopinga je radikalizovana. To samo znači da su deca okružena ozbiljnim kriminalnim organizacijama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA