≫ 

Pokrenuta istraga protiv Fetela: Biće dodatno kažnjen zbog udaranja Hamiltona

Odluka će biti doneta do naredne trke Formule 1

  • 3

Trku Formule 1 za Veliku nagradu Bakua obeležio je incident kada je vozač Ferarija Sebastijan Fetel udario konkurenta za titulu Luisa Hamiltona iz Mercedesa u 21. krugu i to pošto je Britanac namerno zakočio, a potom ga je Fetel namerno zakačio prilikom obilaska.

Trka je na kratko bila suspendovana, a samo je Fetel bio kažnjen sa 10 sekundi u boksu.

Međunarodna automobilska federacija (FIA) pokrenula je istragu i odlučiće da li će dodatno kazniti četvorostrukog svetskog prvaka.

"Posle incidenta na Velikoj nagradi Azerbejdžana, kada je Sebastijan Fetel bio umešan u sudar sa Luisom Hamiltonom, FIA će dodatno ispitati uzroke incidenta kako bi procenila da li je potrebna dodatna kazna. Obaveštenje o ishodu istrage biće objavljeno pre trke u Austriji (9. jul)", navodi se u saopštenju FIA.

Fetel je posle trke optužio Hamiltona da je namerno kočio i testirao kočnice. Medjutim, prema podacima iz Hamiltonovog bolida, utvrdjeno je da se Hamilton nije ponašao neuobičajeno. Fetel je trku završio na četvrtom mestu a Hamilton na petom.

FIA je prošlog oktobra upozorila Fetela na ponašanje, nakon što je Nemac tokom trke u oštroj raspravi putem radija opsovao direktora trka FIA Čarlija Vajtinga.

U generalnom plasmanu i dalje vodi Fetel sa 153 boda, Hamilton ima 14 manje, a Botas 111.

Naredna trka vozi se 9. jula za Veliku nagradu Austrije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    29. jun 2017 | 10:16

    Da li je toliko jak Mercedesov lobi? Pa i slepac bi video da je kvarni Hamilton naglo ukocio na izlasku iz krivine. Ponasanje Fetela je samo posledica. Ali, verovatno zbog politicke korektnosti i ostalih gluposti, mali prgavi crnac iz Engleske uziva povlasceni polozaj kod celnika FIA.

  • Мића

    29. jun 2017 | 11:52

    Мука ми је од понашања Хамилтона, не гледам Ф1 баш због њега и његове ароганције и непоштовања колега на стази, један од "најпрљавијих" возача до сада...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA