Novajlije napadaju basketašku titulu u Vašingtonu

Posle 195 osmominutnih mečeva odigranih na turniru koji je počeo u 09:00, a završio se u 23:00 ekipa Zlatibor 3x3 plasirala se na svetsko finale Red Bull Reign turnira.

  • 1

Oni su pred ispunjenim tribinama na terneima KK Crvena zvezda na Malom Kalemegdanu u velikom finalu savladali ekipu pod imenom Maja Berović sa 21:9.

 

Ni podnevna vrelina nije mogla da zaustavi najupornije timove i gledaoce koji su ispunili tribine kultnih terena Crvene zvezde na Malom Kalemegdanu, a popodnevni časovi doneli su svežinu i idealne uslove za igru, u pravom trenutku za drugu fazu i iscrpljujuće završne borbe za titulu i plasman na svetsko finale Red Bull Reign turnira.

 

Počelo je sa 48 najbrže prijavljenih timova, a prelazak sa 1x1 na koncept 3x3 mečeva ispostavio se kao pun pogodak. Najbolje ekipe su iskoristile uigranost i pokazale zavidan ulični repertoar poteza od blokada do zakucavanja, atraktivnih pasova i akcija koje su animirale publiku, sve brojniju kako je turnir odmicao.

 

Do same završnice došli su Zlatibor 3x3 i Maja Berović, čiji je nastup došao da isprati i reprezentativac Srbije Nemanja Nedović, inače veliki poštovalac streetballa i redovan gost turnira.

 

Bogdan Kosanović / Red Bull Content Pool

Bogdan Kosanović / Red Bull Content Pool

 

- Prošle godine sam pratio 1x1 turnir, sada ovaj 3x3 i mnogo je dinamičnije, prvi put sam na ovakvom turniru. Pokušavam da 'pohvatam' pravila, mnogo se igra brže nego u standardnoj košarci. Vidim da se momci baš 'cepaju' do kraja - rekao je Nedović, a pod posebnom euforijom bio je kapiten pobedničke ekipe Nikola Vujović, sada već veteran Red Bull turnira.

 

Vujović je šampion Red Bull King of the Rocka iz 2013, i sa samo 20 godina nastupao je u Alkatrazu, a sada je u novoformiranoj ekipi sa Srđanom Božićem, Dejanom Ilićem i Damirom Krsmanovićem došao do vize za Vašington gde će se na svetskom finalu boriti za najviše mesto pobedničkog postolja sa ekipama iz 17 zemalja.

 

Bogdan Kosanović / Red Bull Content Pool

Bogdan Kosanović / Red Bull Content Pool

 

Uspeh je slađi zbog problema sa kojima su se suočavali pre turnira, sve do finala u kom su bili potpuno dominantni, jasno stavivši do znanja sa startnih 4:0 iz dalekometnih šuteva da neće dozvoliti neizvesnost.

 

- Žestoko smo se borili, svaki od 13 mečeva je bio veoma zahtevan. Ovo je jedan od najnapornijih turnira na kojima sam igrao, daćemo sve od sebe da što bolje predstavimo Srbiju u SAD. Sprecifično je zbog drugačijeg sistema, gleda se veći broj poena posle grupne faze, ali upravo je to draž ovog turnira. Nikada nisam odigrao ovoliko utakmica za jedan dan, pa je zbog toga ova titula draža. Takođe ovo je prvi put da sam igrao u timu sa Ilićem i Krsmanovićem, a izgledalo je kao da smo na okupu duže vreme - kaže Vujović.

 

Od 9 časova, pa skoro do ponoći, odigrano je čak 195 osmominutnih utakmica na turniru, a finalisti su na teren izašli ukupno 13 puta. Na sledeće nastupe ekipe Zlatibora 3x3 čekaćemo do 16. septembra, na velikom svetskom finalu u Vašingtonu, u nadi da je zemlja basketa dobila još jednu novu ekipu koja će sa uspehom nastupati na internacionalnim takmičenjima.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA