Bobi vs Jokić: Sale se iskalio na Marjanoviću, ali je Nikola više osetio šta znači bes navijača! (VIDEO)

Sale nije štedeo gorostasnog centra, a navijači Jokića. Na kraju, ispašta reprezentacija

  • 51

Drugu godinu zaredom, kada je u pitanju košarkaška reprezentacija Srbije, sa teško kanalisanim emocijama se prati izostanak jednog igrača.

Prošle godine je veliku buru izazvao odnos Bobana Marjanovića i selektora Aleksandra Đorđevića, dok je ovaj put ogorčenje navijača izazvala odluka Nikole Jokića da ne nastupi na Eurobasketu.

Podsećanja radi, Boban Marjanović je prošle godine bio na žestokom udaru jer je želeo da propusti kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre kako bi rešio status u NBA, što Đorđević nije želeo da toleriše i istrpi.

Marjanović je naknadno posle odlaska iz San Antonija potpisao za Detroit Pistonse, ali je bilo kasno za nacionalni tim i Rio.

>>>TAKO SE VOLI SRBIJA: Kada su Bogdana pitali za NBA, evo šta je prvo izvadio! (VIDEO)

>>>Na dan Jokićevog otkaza, Vujošević iz Sarajeva zagrmeo o patriotizmu i neodazivanju!

>>>Zbog tebe smo ustajali u pola noći, više nas ne zanimaš: Brutalni komentari zbog Jokićeve odluke da ispali Srbiju

Đorđević je smatrao da je prema momcima koji su direktno iz klupskih dresova uskočili u reprezentativne nepravedno oduzimati šansu da odu u Rio.

Tako je Vladimir Štimac dobio priliku da osvoji olimpijsko srebro, a pamte se i oštre reči iz saopštenja selektora.

- Ove godine, Marjanović je prihvatio moj poziv i u direktnom razgovoru 20-ak dana pre početka priprema i sedam dana pre objavljivanja spiska od 16, uverio me je da je spreman, voljan, motivisan i željan da počne pripreme i izbori se za mesto u timu. Istakao je da ima, kao uostalom i svi igrači, želju da igra i ide na Olimpijske igre. Međutim, sve je to ostalo samo na praznim rečima jer je, defakto, otkazao učešće SAMO DAN pre okupljanja tima i prvog treninga - naveo je Đorđević.

Obaveza igrača je da obavesti KSS i trenera o eventualnom otkazu pre objavljivanja spiska od 16 imena, a slično se dogodilo kada je Novica Veličković 2014. otkazao posle objavljivanja spiska od 16 igrača. Marjanović je telefonom obrazložio otkaz veče pred okupljanje, što je razbesnelo Đorđevića.

On se tu nije zaustavio, već je potkačio i Marjanovićevog, ali i Jokićevog menadžera Miodraga Ražnatovića.

- Ekipa ne laže, kao što ni teren ne laže. U Ekipu se ne ulazi medijskim saopštenjima, anketama, twitterom i isforsiranim intervjuima, a pogotovo ne preko menadžera. Ekipa je, kao što je poznato, uz srebro na Svetskom i četvrto mesto na Evropskom prvenstvu, izborila učešće na Olimpijskim igrama u Riu i nastavlja sa daljim radom. U Ekipi, kao što je svima poznato, imamo od početka priprema 6 - 7 igrača bez ugovora, koji daju sve od sebe, baš kao i oni sa ugovorom.

Ovaj put nije bilo takve reakcije, ali je između redova bilo jasno kako se Đorđević oseća, jer je od početka bilo jasno da su šanse za Jokićev nastup minimalne. Efektno je reagovao na pitanje hoće li Jokić igrati.

– Da li se ja zovem Nikola Jokić? Odgovorio sam na pitanje – rekao je Đorđević pri saopštavanju šireg spiska, uz dodatak da su samo povrede razlog da se shvati i prihvati otkaz.

Ipak, kada je u pitanju nacionalni tim, emocije je teško sputati, pa navijači umeju da pređu granicu dobrog ukusa. Marjanović je bio pod velikim udarom javnosti, kroz slično prolazi i Jokić, naročito zato što se od njega mnogo više očekivalo.

Već je otkazao nastup pre dve godine i to je uvaženo zbog razvoja kako bi se prilagodio zahtevima NBA, ali mu se sada manje gleda kroz prste. Kako je sve to delovalo na navijače, pogledajte samo kroz kraći presek uobičajenih komentara, a naročito su navijači bili oštri kada se Bobi fotografisao sa Tonijem Parkerom u jednom beogradskom restoranu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

BOBAN MARJANOVIĆ

-  Selektor treba da zovne gorostasa i kad ovaj dođe treba ga pljusnuti šamarčinom, pa ga onda poljubiti i reći e aj sad igraj. Tako je u pravu selektor, a i ovaj bi igrao.

- Sramota, mesto da si sa ekipom ti se slikaš sa Parkerom koji gine za svoju Francusku…dno dna.

- Jest da sam Zvezdaš, ali ovo je bruka za Bobija!! Pa ne potpisuju se ugovori na splavovima!!

- Mene bi bilo sramota da se slikam po splavovima, a da ne igram za svoju zemlju. Taj gospodin do tebe ima 35 godina i pored toga što je NBA zvezda poštuje svoju zemlju – samo su neki od komentara među “antibobićevcima”.

- Srbija mu je garantovala 5 miliona evra u slučaju da ne potpiše ugovor sto je 5 puta vise nego što prima u San Antonio, igranjem za SRBIJU samo može još više da napreduje i da ga svi zavole, trebalo bi za SRBIJU da igraš iz poštovanja kao što će Bjelica da igra iako ima problem sa povredom.

- Klempavi sram te bilo…

- Vidi se koliko voli ovu zemlju i koliko poštuje i ceni svoje saigrače. Treba mu zabraniti ulazak i boravak u Srbiji do kraja života!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

NIKOLA JOKIĆ

- Nema opravdanje za njegovu odluku!!! On jeste odličan igrač i talenat, ali i Gasol i Novicki su takođe bili u njegovoj situaciji pa nisu odbili reprezentaciju tako da ovo nije smeo da uradi.

– Dojadile mi više ove naše p…e, nekada je bila bitnija reprezentacija od svega, sad ti Ameri diktiraju da li igraš ili ne! Kaži bre igram i tačka, ako te neće zbog toga. vrati se u Evropu i budi ponosan Srbin. Jokiću, tebi sve naj ali zbog ovog poteza nikada te ne bih više zvao u reprezentaciju.

- Za druge ne znam a i ne interesuje me, ali znam da te ja više nikada neću gledati i za mene od danas kao igrač ne postojiš!

- Ovo jeste sramota za Jokića, ali i za sve nas. Nije on niti prvi niti poslednji koji je pogazio nacionalnu zastavu.

- U Srbiji se što se tiče košarke postaje legenda igrama za reprezentaciju a ne za klub, ti si Jokiću odličan igrač ali nikada neces postati legenda, sad cak i da budes igrao neko drugo Evropsko ili Svetsko prvenstvo kod svojih Srba si vrata zatvorio guzicom sto se kaze. Misli o tome i pamet u glavu!!! Nije sve u novcu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nscz

    4. jul 2017 | 15:56

    Ja radim prvu smenu ustajem u 7h a tebe gledam nocu u 1-2-3 i ti sad neces da igras za Srbiju jer je Misko tako rekao. E nisi fer...

  • Maradona

    4. jul 2017 | 14:51

    Svi mi gledamo pare, od toga se nazalost zivi! Jokic bi dobio ugovor svakako, e sad da li na 130 ili 100 miliona, zar je bitno?!Znaci, da nema opravdanja!Pohlepa njegov menadzera je na prvom mestu!

  • Dzeronimo

    4. jul 2017 | 16:12

    Gospodin Raznatovic hoce da pravi reprezentaciju a to kod Saleta nece moci.Menadzer je zlo nase kosarke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA