Mađarska deca klicala delfinima: Srbija, Srbija!

Divan trenutak za izabranike Dejana Savića u Kečkemetu

  • 1

Vaterpolo reprezentacija Srbije završila je pripreme za Svetsko prvenstvo u Budimpešti, koje je sprovela u Kečkemetu i u toku dana vratiće se u Beograd.

 

U ovom mađarskom gradu srpski vaterpolisti su imali izvanredne uslove i u pogledu smeštaja i u pogledu samog treninga.

 

Sa domaćinom se radilo prva tri dana, a zatim je Savić sa svojim izabranicima samostalno radio.

 

Ipak, ono što je svima ostavilo najjači utisak, pored velikog gostoprimstva Mađara, je detalj kada su naše vaterpoliste na jednom treningu skandiranjem "Srbija, Srbija" pozdravilo oko stitinak dečaka i devojčica iz Kečkemeta.

 

Vaterpolsti su za trenutak prekinuli trening, otpozdravili mahanjem i zatim nastavili sa radom, prenosi sajt vaterpolo saveza Srbije.

 

- Sve je bilo zaista jako dobro. Odradili smo što smo zamislili. Nastavljamo 12.jula uveče na bazenu na Dorćolu - kratko je rekao selektor Dejan Savić.

 

I igrači su zadovoljni urađenim.

 

- Sve po planu, odradili smo tri treninga sa Mađarima i svidelo mi se kako smo izgledali u tim mečevima, što ništa ne znači za predstojeće prvenstvo. Potom smo se okrenuli nama i vežbali sta bi moglo da nas očekuje od drugih ekipa. Takođe smo sa trenerom Aleksandrom Janikom odradili nekoliko jakih teretana i naravno brojne plivačke kod Vladimira Pavlovića. Ostalo su bili takticki i milsim da je sve urađeno što je zamišljeno - rekao je Sava Ranđelović.

 

Do odlaska u Budimpeštu sparinga više neće biti. Nekoliko treninga u Beogradu biće završna glazura, ali i opuštanje tima pred Svetsko prvenstvo.

 

Prvu utakmicu Srbija igra sa Južnom Afrikom 17.jula, dva dana kasnije je susret sa Španijom i 21.jula možda i najvažniji meč u grupi sa Grčkom.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA