≫ 

Tempirana bomba na Marakani? Napadao trenere, rugao se Partizanu i zadivio Totija! Hoće li sada zablistati u Zvezdi? (FOTO)

Odavno ''luđi'' igrač nije nosio dres Crvene zvezde!

  • 25

Novi fudbaler Crvene zvezde, Nemanja Radonjić, ponovo je pred raskrsnicom koja mu može odrediti dalji tok karijere.

Ponor ili vrtoglave visine, to je jedino izvesno kada je ovaj momak u pitanju?

>>> Prve reči Radonjića po dolasku u Zvezdu: Poginuću za ovaj grb! I kada sam bio u Partizanu, nisam krio da sam zvezdaš (VIDEO)

Najkonktroverzniji talenat srpskog fudbala verovatno ni sam ne zna koliko puta je rekao da će se promeniti, često nije u tome imao adekvatno trenersko usmerenje, a od njega su mnogi dizali ruke.

- Spreman sam da pokažem ljudima u Srbiji da više nisam onaj Radonjić odranije, a mogu da kažem i to da za svoje ranije grehove i nisam sam kriv - rekao je Radonjić.

Međutim, ne i Nenad Lalatović koji je se dobro potrudio da tokom kratkog mandata na Banovom Brdu "izmaltretira" Radonjića, spusti mu kilažu i vrati ga u život.

Usledio je i poziv u mladu reprezentaciju za Evropsko prvenstvo, takođe zahvaljujući Lalatoviću, i samo nekoliko minuta protiv Portugala bilo je dovoljno da se vidi kako i dalje ima magije u nogama koje su svojevremeno češće boravile u kafanama ili na splavovima.

Divio se Radonjić i Džordžu Bestu iako je osetio samo lošu stranu njegove karijere, a sve je počelo u Partizanu, gde se znalo da je privržen crveno-belima.

Sada 21-godišnji Radonjić, počeo je sa ludostima 2013. godine kada ga je čak i selektor A tima Srbije Siniša Mihajlović stavio u planove.

U Partizanu se nije pojavljivao od 28. aprila do sredine juna, čime je izludeo sportskog direktora Alberta Nađa.

- Poslednja dva meseca nigde ga nije bilo, nismo mogli da mu uđemo u trag. Nisu vredili ni raniji pokušaji trenera Ilije Zavišića i direktora Omladinske škole Momčila Vukotića da mu ukažu na neke stvari, za njegovo dobro. On je zbog izostanaka u svojoj kadetskoj selekciji prekomandovan među kadete Teleoptika, nije se pojavljivao ni na treninzima prvog tima, iako ga je tadašnji trener Vladimir Vermezović zvao - rekao je tada Nađ za Mocartsport.

Klub je doveo Radonjića iz Niša, plaćao mu stan u Beogradu, preselili su mu se i roditelji, ali ništa Partizan nije dobio zauzvrat.

Od tada, nekoliko puta se potencirao dolazak u Crvenu zvezdu, do kog nije došlo. Onda je odjeknuo transfer u Romu, ali ni Vučica nije uspela da ukroti talentovanog Nišliju.

Foto: Marko Todorović

Selio se potom na pozajmice u Empoli, Hadži Akademiju i na kraju Čukarički, gde je trener Milan Lešnjak pokušavao da ga ''prevaspita.''

Lešnjak je to činio i u kadetskoj reprezentaciji, a prethodno se Radonjić našao na naslovnici čuvene Gazete delo Sport. Ali ne u situaciji gde trese mreže, već drži čašu u noćnom provodu. Nekadašnji predsednik Partizana Dragan Đurić tvrdio je i da je Radonjić nasrtao na trenere, ali je u Čukaričkom sve počelo da se menja.

- Čukarički je najbolja sredina za mene i moj razvoj, sigurno bolja od Partizana i Zvezde. Ovde imam sve uslove da se ponovo dokažem, dve godine me nigde nije bilo - rekao je Radonjić u januaru prošle godine, kada je otkrio i kako je došao u redove rimskog velikana.

- Roma me je dugo pratila i primetila kada smo osvojili turnir mlađih kategorija sa Partizanom u Italiji. Prvi trening, a zajedno vežbamo Toti, De Rosi i ja. U početku mi je Adem Ljajić prevodio i mnogo pomogao, posle sam naučio jezik. Toti mi je rekao da je čak gledao moje snimke na Jutjubu.

Prijaju mu poređenja sa Kristijanom Ronaldom, ali mu neće prijati boravak u Zvezdi ako konačno ne prelomi šta želi od sebe u daljoj karijeri.

Zvezda mu može biti odskočna daska kao Aleksandru Kataiju, koji je došao sa prekomernom kilažom i mrzovoljom, a iz kluba izašao kao najbolji igrač lige.

- Odmah da razjasnimo: Nemanja Radonjić je najtalentovaniji i najbrži igrač koga sam video u životu. Ubedljivo najtalentovaniji. On je igrač koji u budućnosti treba da bude u Mančester Junajtedu. Da sam trener Zvezde - odmah bih ga doveo. Da sam trener Šahtjora - uradio bih isto. Dakle, video sam sam za ovih šest meseci šta i koliko može. A to što može je nestvarno. Njega je nemoguće čuvati, brz je i kreativan. I sve radi u pokretu. Ma, to je nešto neviđeno, nisam mogao da se načudim. Potpisujem sve ovo što sam rekao - poručio je nedavno Nenad Lalatović.

Ne treba zaboraviti ni da je Lalatović doveo Kataija u Crvenu zvezdu, da se uhvatio u koštac sa njim, ali su se plodovi rada tek kasnije osetili, kada se potpuno doveo u red fizički kod Miodraga Božovića.

Foto: Marko Todorović

To daje nadu navijačima Zvezde da će se istorija ponoviti, i da će uživati u Radonjićevim igrama na Marakani.

Ukoliko se u potpunosti posveti fudbalu - protivnici Zvezde će biti u velikom problemu.

Uostalom, sportski direktor crveno-belih Mitra Mrkela je jasno rekao:

- Radonjić je igrač neverovatnog potencijala. Nema ih mnogo u Srbiji, nema ih mnogo ni u svetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA