≫ 

Đukić: Krvarili smo za svaku pobedu u Superligi, titule se ne osvajaju u decembru

Trener Partizana sumirao polusezonu na izmaku, istakao da nije toliko važno koji igrači će doći, koji otići, jer ključna reč je - tim!

  • 27

Partizanova kalendarska 2017. godina bila je bajkovita sa blagim naznakama da bi i naredna mogla da bude jednako uspešna, možda i uspešnija ako se crno-beli proguraju još dalje u Evropi, a u domaćim okvirima odbrane što imaju odbraniti - duplu krunu.

Od titule Partizan je trenutno udaljen devet koraka od Zvezde, mada, evocirajući prethodnu takmičarsku kampanju, i u Superligi su mogući veleobrti kojem se ponovo nadaju u Humskoj i veruju u "hepiend" prolećnih borbi.

Đukić je tokom promocije novog klupskog kalendara sumirao sezonu i govorio, doduše ne deteljišući previše, o igračkom kadru, dolascima i odlascima igrača.

- Partizan je imao izuzetno uspešnu godinu osvojivši "duplu krunu". Onda smo došli mi (novi stručni štab), uspeli da plasiramo Partizan u nokaut fazu Lige Evrope, na drugom smo mestu sa opcijom za titulu, u Kupu takođe sa opcijama da ga osvojimo. Stvaramo i pokušavamo, i nadam se da ćemo uspeti, da i u 2018. dođemo do trofeja i stvorimo Partizan na duge staze.

Da li ste ostvarili sve ciljeve po dolasku u klub?

- Sigurno da sam veoma zadovoljan ostvarenim, ali to je proces. Titule se ne osvajaju u decembru, nego u junu, mi smo i dalje u igri na svim frontovima. Ekipa može još veliki pomak da napravi, sve ovo je proces koji dobro teče do sada i verujem da će sve kulminirati titulama koje se traže u Partizanu.

Foto: Vladimir Milovanović

Kakva je situacija sa igračkim kadrom, neki igrači su već otišli, neki će otići?

- Radimo u tom smislu. Irači koji nisu imali minutažu, koji se nisu nametnuli polako odlaze, pokušavamo da dovedemo igrače koji će pojačati ekipu kako bismo bili jači, konkurentniji, čvršći i još bolji. Neću o imenima, ali sigurno da klub radi na tome. Postoji već lista igrača koje bismo želeli da nas pojačaju, nadamo se da ćemo uspeti da ih dovedemo i da će nam ti igrači doneti kvalitet.

Minus devet u odnosu na Zvezdu nije mali zaostatak imajući u vidu da "večiti rivali" retko prepuštaju bodove drugima u Superligi.

- Nije nigde lako, ne znam kako drugi, ali mi smo za svaki bod krvarili, borili se, mučili, nismo nikoga lako pobedili, tako će biti i u drugom delu. Očekuje nas teška borba, ali ekipa raste u svakom pogledu i mislim da zaista imamo još veliki prostor za popravljane i to me najviše raduje.

Da li vas brine činjenica da još uvek nije došao nijedan igrač?

- Ne plaši me. Ali, znate šta, Partizan je pokazao da je ekipa, ono što ja težim da stvorim je Partizan sa sistemom, ekipu koja funkcioniše i u njoj individualce koji u nekom momentu donose prevagu. Mi smo upravo to pokazali ove godine, imali smo momente da Suma nije funkcionisao, nije se osetio, pa se nije odrazilo na ekipu, Tošić je bio povređen u ključnim utakmicama, pa je ekipa i dalje funkcionisala, Mare (Janković. prim. aut) takođe, malog Kosovića smo odmah na početku izgubili, ali ekipa je nastavila i izvukla celu polusezonu jer smo bili ekipa. Najbitnije je da mi stvorimo ekipu u kojoj će individualci dati plus koji nam treba.

Foto: Miroslav Todorovic/partizan.rs

Problematika za Đukića i Partizan je što će za nokaut fazu Lige Evrope klub moći prijavi samo trojiu novih igrača.

- Videćemo to, nisam znao za taj podatak, ali videćemo sve na licu mesta kada dođe do tog trenutka, šta ćemo i kako ćemo odlučiti.

Da li možete konkretno o imenima?

- Ono što je sigurno, neće biti velikih odlazaka, biće selektivnih odlazaka igrača kojima mi dozvolimo. Nadam se da će kostur ostati, a na njega ćemo da nadogradimo nove igrače i tako poboljšamo pozicije.

Suma, kao najplaćenije pojačanje u istoriji, nije opravdao očekivanja, može li bolje na proleće?

- Verujemo da može, naš je igrač, bio je bez priprema, sada će ih proći i sigurno da će biti bolje.

Foto: Vladimir Milovanović

Ostanak kog igrača bi bilo najveće pojačanje?

- Neće biti nekontrolisanig odlazaka, klub je razgovarao ko može da ode, i ono što je najvažnije je da neće biti problematičnih odlazaka.

Sa Stojkovićem ili bez njega na golu?

- Stojke je odradio vrhunsku polusezonu, on je veoma bitan igrač i čovek za nas, za Partizan, i u svlačionici i na terenu. Važno je što je dobio "Zlatnu loptu", jer će sad sa velikim samopouzdanjem nastaviti karijeru. Vrhunski je golman i Partizan će učiniti sve što je u njegovoj moći da ga zadrži. Da li će ostati ili neće, videćemo, ali siguran sam da će i Partizan i Stojke učiniti sve da ostane. Koliko je to realno, videćemo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда *(€$&®£©±¥[])¥¥

    27. decembar 2017 | 18:12

    Крварили за сваки пенал код судија. Више имате досуђених пенала, непресуђених картона и офсајда, него утакмица. Како вам Украјинци дадоше 7 комада кад сте тако "крварили"?

  • Zile

    27. decembar 2017 | 17:07

    Svaka cast ponekad ste krvarili i do 97 minuta,bilo je ili ces ti sudija krvariti ili mi!

  • Tito, Mirko, Vučelić, Dačić, Ružić, Tadić

    27. decembar 2017 | 18:19

    Ma normalnooo...tek će da se dele bodovi pa će tek da se namešta pa će tek da se vrši pritisak....ali sa takvom igrom se ne zaslužuje titula...Pa vi teško pobedite i prosečne ekipe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA