≫ 

Mamić u sudnici isprozivao i Prosinečkog

Na meti dugoogodišnjeg čelnika "Modrih" našli se bivši igrači i reprezentativci

  • 0

Bivši čelnik zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić u utorak je izneo odbranu pred Županijskim sudom povodom optužbi da je protivzakonito izvlačio novac iz kluba kojim je rukovodio.

U delu svog izlaganja Mamić je na uvid izneo potvrde igrača o saglasnosti sa podelom novca od njihovih transfera sa klubom.

- Ovde imam popis svih igrača koji su pre mog dolaska u Dinamo imali ugovore o podeli transfera sa klubom. Ja sam promenio praksu na način da većina novca ostane u klubu. Doneo sam u klub 2,5 milijarde kuna neto kroz prodaju igrača. I evo me u sudnici.

Mamić je sebe predstavio kao uzornog građanina koji redovno plaćao porez, za razliku od upravo igrača o čijim se karijerama brinuo kao predsednik Dinama.

- Šta je zajedničko svim tim igračima? Ovde su svi ti famozni velikani koji su dobili novac u inostranstvu i nikad Hrvatskoj nisu platili ni kunu poreza i nikoga u Hrvatskoj ne interesiraju Marić, Bišćan, Šimić, Viduka, Prosinečki, Cvitanović, Rukavina... koji su dobili novac tamo negde i nisu platili porez u Hrvatskoj. A ja sam oštetio Dinamo jer sam doneo ovde 300 miliona evra, jer smo platili 20 miliona kuna poreza i prireza. Kako sam ja oštetio Dinamo? Pronašao izbeglice iz Obrovca i Zenice, doveo ih iz Dinama i prodao za 24, odnosno 9 miliona evra, kada su oni vredili 12,5 i 2 miliona, doneo novac u Dinamo, platio porez, oni zaradili. Nestvarno je da sam ja kriv. Pa 200 ljudi u Dinamu prima platu, i to ne bilo kakvu - poručio je Mamić sa optuženičke klupe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA