≫ 

Luda pobeda Srbije u Litvaniji: Tadić iskoristio prvi, promašio drugi penal, pogodili smo TRI stative i prečku! (FOTO)

Ekipa Mladena Krstajića uz dramu na kraju stigla do prve pobede u Ligi nacija

Najbolji srpski fudbaleri uspešno su startovali u Ligi nacija, pobedili su Orlovi Litvaniju u Viljnusu rezultatom 1:0, uz igru koja obećava još kvalitetnih izdanja pred nastavak takmičenja, ali i uz dramu u finišu kada nas je sreća pogledala i prigrlila.

I ono što je najjači utisak: uz mnogo neiskorišćenih šansi - jedan nerealizovan penal, čak tri pogođene stative i prečku!

Strelac jedinog gola bio je Dušan Tadić iz penala u 38. minutu, sem toga bio je jedan od najboljih na terenu, u velikoj meri zbog činjenice da ga je Krstajić vratio tamo gde igrač Ajaksa najviše može da pruži, gde je najjači, u centralni deo trija iza napadača, na poziciju pleja.

>>> Orlići bez greške! Mlada reprezentacija vezala 7. pobedu od starta kvalifikacija, na pragu je Evropskog prvenstva (VIDEO)

Kreirao je Tadić onako kako smo navikli od njega, hranio loptama Mitrovića, bio permanentna opasnost po odbranu Litvanaca, šteta što ga u toj ulozi nismo gledali i na Mundijalu, gde je Milinković Savić dobio prednost.

Ovoga puta, Sergej se našao na klupi (nije ni ulazio u igru) kao i Kolarov (ušao u 75. minutu), umesto koga je na levom beku kvalitetno odradio posao Milan Rodić. Mogao je i da se proslavi fudbaler Zvezde, pogodio je stativu u prvom poluvremenu, jednu od tri našeg tima u petak uveče u Viljnusu, uz jednu pogođenu prečku!

Startna postava Srbije u Viljnusu Foto: Tanjug/AP

Pre toga, Mitrović je pogodio prednju konstrukciju gola, u drugom poluvremenu i Andrija Živković posle fenomenalne solo akcije i udarca sa ivice kaznenog prostora iskosa, a onda još jednom Mitrović (prečka) nakon savršene asistencije Kolarova.

Ni to nije bilo sve od našeg tima, bilo je perioda kada smo toliko pritisli Litvance da je bilo samo pitanje trenutka kada će se mreža rivala opet tresti, jednom ili dvaput. Ipak, nismo imali sreće, ali ni mirnoće u završnici akcija, doduše i golman Litvanije Šetkus je u nekoliko navrata potvrdio reprezentativni kalibar.

>>> Manćinijeva Italija već zaribala, Rumuni na nuli pred Srbiju: Igrači Zvezde i Partizana doneli bod Crnoj Gori! (VIDEO)

Valja pomenuti i to da Litvanci nisu bili u totalno podređenoj poziciji, daleko od toga. Njihovo glavno oružje, kontre i polukontre, umalo nam nisu skresale krila - to se pre svega odnosi na situaciju iz 75. minuta kada je Černih poslao loptu tik uz stativu nakon sjajno odrađene akcije i kontraudara kroz razređene linije našeg tima.

Srpski fudbaleri dele radost posle gola Tadića iz penala Foto: Tanjug/Ap
Mitrović je bacao čuvare od sebe, izborio penal, pogodio prečku, ulazio u šanse... Foto: Tanjug/AP

Mogao je Tadić da reši pitanje pobednika u 82. minutu, ponovo iz penala, međutim nije bio precizan kao u prvom poluvremenu, pa je do kraja Litvanija dobila priliku da dođe do boda, i umalo je uspela u tome u dramatičnoj završnici, čemu su u velikoj meri kumovali naši fudbaleri.

Neverovatno je kako su igrači našeg tima pali pred sam kraj, Milenković je u 90. minutu napravio kardinalnu grešku, izgubio loptu malo van kaznenog prostora i otvorio šansu utakmice Litvancima. Srećom, Dmitrović je na vreme osetio opasnost i "ušao u šut" Šernasu, a onda i Saša Lukić koji se pojavio pravo niotkuda i izblokirao udarac Slivke koji je mogao skupo da nas košta.

I posle kornera koji je usledio bilo je drame, delovali smo potpuno obezglavljeno u tim trenucima, imali više sreće nego pameti da se odbranimo i sačuvamo minimalac, koji smo, ruku na srce, posle svega viđenog - zaslužili.

LITVANIJA - SRBIJA 0:1

(Tadić 38.p)

LITVANIJA: Šetkus - Baravikas, Žulpa, Jankauskas, Klimavičijus, Vaitkunas - Slivka, Verbickas (72. Šernas), Kuklis (46. Vorobjovas), Novikovas - Černih.

SRBIJA: Dmitrović - Rukavina, Milenković, Veljković, Rodić (77. Kolarov) - Maksimović, Matić (82. Lukić) - Živković, Tadić, Kostić (90. Radonjić) - Mitrović.

Trenutak kada je Mitrović nepropisno oboren u kaznenom prosotru Litvanije, za penal Foto: Tanjug/Ap
Nemanja Maksimović u akciji protiv Litvanije Foto: Tanjug/Ap
Foto: Telegraf.rs
Mitrović je pravio mnogo problema odbrani Litvanije Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    7. septembar 2018 | 23:22

    I opet nema Prijovica??? Nemoj da dozvoljavas momak vise da te ovako ponizava ovaj kvazi selektor. Vrati se u Grcku i posveti se klubskim obavezama dok ne dodje pravi covek na klupi. Steta da dolazis, a da grejes klupu.

  • Nesa CZ

    7. septembar 2018 | 23:31

    Krstajicu, aman bre covece, mrs iz reprezentaciju...

  • Gekke Joopi

    7. septembar 2018 | 23:02

    Niti igre niti ideje, sve u svemu balvani bili i balvani ostali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA