≫ 

Grci u poslednjoj sekundi srušili Gruzine, prvi prošli u Kinu i pomogli Srbiji! (VIDEO)

Papanikolau poenima u poslednjoj sekundi polaganjem doneo pobedu Helenima, Kalates izvanredan - 31 poen!

  • 1

Grčka reprezentacija prva je od evropskih selekcija obezbedila plasman na Mundobasket u Kini naredne godine, i to posle spektakularne završnice i kontre za pobedu u režiji junaka utakmice, Nika Kalatesa i Kostasa Papanikolaua, za konačnih 86:85 pred 9.000 navijača u Tbilisiju!

Gruzini su tako otišli u rikverc u grupi L u kojoj je i Srbija, koja bi eventualnom pobedom nad Estonijom praktično otpisala Šengeliju i drugove iz trke za Svetsko prvenstvo i do kraja samo sa Izraelom vodila bitku za treće mesto.

U sjajnoj utakmici, koja je rešena u bukvalno poslednjim sekundama, Gruzija je platila ceh lošim rešenjima u poslednjih minut i po.

Šengleija je poentirao za 85:79, ali to su, ispostavilo se, bili poslednji poeni domaćeg tima na utakmici.

Upravo je Šengelija bio i tragičar pošto je promašio trojku na isteku napada Gruzije tri sekunde pre kraja, posle čega su Grci izveli munjevitu kontru u režiji Kalatesa kome se lopta odbila u ruke, a on nakon trka proigrao Papanikolaua, koji je položio za pobedu - bukvalno u zvuk sirene.

Vredi reći da je Papanikolau postigao i trojku pre pobedonosnih poena, praktično sam približio ekipu preokretu, ali je ključan bio doprinos Kalatesa čiji je učinak bio impresivan: 31 poen (7/11 za tri), 5, skokova i 7 asistencija!

Grčka tri kola pre kraja ima učinak 8-0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BILI🇷🇸🥇⚫⚪🇷🇺🇬🇷🇬🇷

    16. septembar 2018 | 19:58

    Braća🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA