Partizan položio ispit pred opustošenim tribinama, sledi derbi: Crno-beli minimalcem kaznili Rad za promašaje! (VIDEO)

Ekipa Zorana Mirkovića položila poslednji ispit pred nedeljni derbi

  • 66

Fudbaleri Partizana nisu se proslavili za vikend u Novom Sadu gde su uz mnogo muke i dozu sreće savladali Proleter, pa je duel sa Radom predstavljao priliku da se crno-beli iskupe za loše izdanje protiv novajlije u ligi. To su i učinili sa 1:o, čime su trijumfalno najavili večiti derbi protiv Crvene zvezde (nedelja, 19 časova).

U Humskoj se u sredu održao odloženi duel, koji za Partizan dolazi samo četiri dana pre prvog "večitog derbija" sezone na istom mestu protiv lidera Crvene zvezde.

Ni za ovaj duel Mirković nije mogao da računa na najjače snage, Zoran Tošić je još u fazi oporavka i na njegov povratak na teren navijači će pričekati još neko vreme, ne štima najbolje ofanziva viceprvaka Srbije bez popularnog Bambija o čemu svedoči i samo sedam datih golova u sedam mečeva od starta prvenstva pre ovog duela.

Uvertira za derbi Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Nepovoljan početak sezone naišao je i na negodovanje kod navijača koji već dva kola parolama iskazuju nezadovoljstvo radom uprave i sportskog sektora na čelu sa Ivicom Ilievim, pa je to uticalo i na slabu posetu, samo 2.500 navijača našlo se u Humskoj.

Sa druge strane, Rad se stabilizovao  sredini tabele posle tri pobede u pet kola, igrao je rasterećeno i nije imao sreću da povede u prvom poluvremenu, za promašaje je kažnjen u nastavku preko Jankovića, a pobeda Partizana mogla je da bude i ubedljivija.

Rad je ujedno sebi otežao meč crvenim kartonom Mladenovića, zabeležena je i kontroverzna situacija kada je sudija Đorđić mogao da svira penal za crno-bele jer je Kasalica oborio Jankovića na ulasku u šesnaesterac.

Foto: Telegraf.rs

PARTIZAN - RAD 1:0

(Janković 49)

Stadion: Partizana Gledalaca: Oko 2.500 Sudija: Miloš Đorđić

PARTIZAN (4-4-2): Stojković - Vulićević, Marković, Valijente, Urošević - Janković (od 83. Smiljanić), Šćekić, Pantić, Zakarić - Nikolić, Rikardo.

RAD (4-3-3): Marković - Ignjatijević, Perendija, Šipčić, Vico - Bainović (od 63. Petrović), Mladenović, Marinković (od 75. Stojanović) - Lutovac, Mihajlović, Kasalica.

Koliko propuštenih šansi! Prvo deo utakmice Partizan- Rad bez golova

TOK MEČA

Depresivno su izgledale tribine stadiona Partizana, nikada praznije nisu delovale pred večiti derbi, pa su igrači crno-belih bili uskraćeni za veliku podršku u važnom momentu.

Sa druge strane, Rad je u gradski derbi ušao bez preteranog respekta i samo čudo je spasilo crno-bele primljenog gola u prvih 45 minuta. Ponovila se priča od koje ne beži ni Zoran Mirković, indolentno se igralo i to nije kažnjeno, a već u 20. minutu je Mladenović imao opasan šut.

Njegov udarac po zemlji ukrotio je Vladimir Stojković, dok je malo kasnije Mihajlović uspeo da matira iskusnog golmana.

Ipak, u tom momentu je uleteo Vulićević i sa same gol linije skinuo loptu, posle čega je i Rikardo imao lepu priliku za vođstvo. Golgeter Partizana je ovaj put bio dominantan u skoku, ali je loptu poslao pravo u naručje golmana Markovića.

Stefan Mihajlović nije uspeo da nadigra odbranu Partizana Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Pred sam kraj, Mladenović je još jednom testirao reflekse Stojkovića i izgubio je bitku, iako je uspeo da nacilja sam ugao. Iz rašlji, iskusni Stojković je to vrhovima prstiju preusmerio u korner i pokazao da je jedna od retkih svetlih tačaka u Partizanu.

Svi promašaji Rada kažnjeni su već na početku 2. poluvremena kada je Nikolić vrhunski uposlio Jankovića na levoj stativi. Crnogorski reprezentativac nije oklevao, uhvatio je volej i matirao Markovića, što je opustilo crno-bele nakon duge igre u grču.

I RIkardo je propustio nekoliko izglednih prilika Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Janković je potom servirao situaciju "1 na 1" Rikardu, što nije iskorišćeno zbog intervencije Ignjatijevića, a zatim je crveni karton dodatno "presekao" Građevinare. Neoprezni Mladenović je isključen zbog drugog žutog, potom je Pantić uzdrmao stativu, pa je Rikardo propustio novu šansu za 2:0.

Iskosa sa desne strane, slabije je zahvatio loptu i poslao je tik uz stativu, posle čega je u nešto mirnijem ritmu meč priveden kraju.

TABELA: Crvena zvezda 21 (-1), Partizan 19, Radnički Niš 17, Čukarički 15, Mladost 15, Napredak 10 (-1), Rad 10, Mačva 10, Vojvodina 9, Proleter 8, Zemun 8, Voždovac 8, Bačka 8, Spartak 7, Radnik 7, Dinamo Vranje 3.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niko cosovic

    19. septembar 2018 | 21:04

    Kuku nama sa ovakom upravom i trenerom Pitam se dali oni imaju pojma o fudbalu. Dovofiti igrace tipa Utosevica.Zakarica.Ivanovica.NikolicaRikarda a posebno Scekica i ocekivati od njih da nsprave neki rezultat to je nemoguce.Imamo trenera koji nema pojma. Neznam samo jos sta da kazem sMo znam kuku nama sa ovim ljudima szo vode Partizan

  • Msoxnsi

    19. septembar 2018 | 19:23

    Jes da sam grobar ali brate, zvezda ce nas pocistiti sa pola gasa jedno 3-4:0, nisam pesimista samo sam realan..

  • Prki

    19. septembar 2018 | 19:43

    Ja imam 52 godine, nikada gori Partizan nisam gledao ovi igraci ne zasluzuju dres Partizana .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA