Kubica ponovo vozi

Poljski vozač Formule 1 koji je jedva preživeo udes u Andori 2011. godine bio za volanom fabričkog Forda na testiranjima u Francuskoj

  • 0

Fernando Alonso, jedan od najboljih vozača Formule 1, grdno se prevario, jer je njegov drugar Robert Kubica ponovo sam vozio kola. Naime, Poljski vozač Formule 1 koji je u februaru prošle godine preživeo težak sudar na reliju "debi" je ponovo imao u kolima spremanim za reli. Kubica je, prema nekim informacijama, pre nekoliko nedelja vozio kao test vozač Fordov auto.

- Fordova vozila bila su četiri dana testirana na stazi kraj Remsa u Francuskoj. To je sve što ću reći - izjavio je Malkolm Vilson, direktor Forda, ostavljajući dosta prostora za dalje nagađanje.

Robert Kubica će se, prema drugim izvorima, veoma brzo naći za volanom jer se Ford ozbiljno interesuje za njegovo zdravlje. Kubici je u Andori "glave" umalo došla Škoda Fabia S2000, a sada se jedan neimenovani član Fordovog fabričkog tima "izleteo" rekavši:

- Robert je vozio kola. Dobro ih je vozio, a znam da je zaljubljenik u reli.

Na testeranjima u Francuskoj bila su obojica Fordovih vozača - Jari Mati Latvala i Peter Solberg i veruje se da su imali o čemu da pričaju sa Poljakom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA