Kim Klajsters završila karijeru u singlu porazom na US Openu

Belgijska teniserka nastavlja takmičenje na US openu u ženskom dublu, posle čega će uslediti konačan oproštaj

  • 0

Belgijanka Kim Klajsters okončala je karijeru u pojedinačnoj konkurenciji porazom od Britanke Laure Robson sa 7:6 (7:4), 7:6 (7:5) u drugom kolu US opena. Ona će u Njujorku nastaviti takmičenje, ali u dublu, gde igra u paru sa Kirsten Flipkens.

- Posle meča sam bila razočarana, ali posle toliko priče o povlačenju mogu da budem srećna. Izdržala sam ovih godinu i po - dve dana prepunih uspona i padova emocija. Ponosna sam jer sam uspela da osvojim grend slem kao majka. Znam koliko sam morala naporno da radim kako bih se fizički i mentalno vratila tenisu posle porođaja - rekla je posle meča Klajsters.

Kim Klajsters rođena je 8. juna 1983, tokom karijere ostvarila jerezultat od 522 pobede i 126 poraza, osvojila je 41 titulu u pojedinačnoj i 11 u dubl konkurenciji. Belgijanka je osvojila četiri grend slem titule, triput je pobeđivala na US openu i jednom na Otvorenom prvenstvu Australije, a na prvom mestu WTA liste provela je ukupno 20 nedelja.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA