IVKOVIĆ OBJEKTIVAN: Nemamo čime da se hvalimo!

Selektor Srbije upozorava da ekipa mora da izvuče pouke iz stresnih kvalifikacija

  • 0

Srbija je ostvarila ubedljivu pobedu nad Izraelom i obezbedila plasman na Evropski šampionat, ali prst na čelo je odavno stavljen. Slavlje nad timom koji je bio jedan od dva jednaka rivala u grupi nije Dušanu Ivkoviću ulilo toliki optimizam. Štaviše, selektor "orlova" upozorava pred naredna velika takmičenja.

- Ne treba da se hvalimo što smo se kvalifikovali na Prvenstvo Evrope, iz svega ovoga možemo da izvučemo pouke i nadam se da će nam otvoriti oči. Imali smo dosta problema, poslednjih nekoliko utakmica odigrali smo sa šest centara i šest bekova - rekao je Ivković posle pobede nad Izraelom (83:67) u hali "Pionir".

Prvo poluvreme je svetlo u tunelu. Selektor je pohvalio igrače za odličnih 20 minuta, kada su napravili više od 20 poena prednosti!

- Nije bilo lako, s obzirom na pritisak koji smo imali. Obradovala me je dobra priprema tima, Krstić je bio nosilac igre, imali smo dubinu i ravnotežu u napadu. Odigrali smo prvo poluvreme na visokom nivou. Rešili smo pitanje njihove tranzicije, ali nismo uspli da izdržimo ritam, posebno Krstić, koji je jutros obnovio povredu.

KAPITEN TVRDI DA IMAMO KARAKTER

Kapiten Srbije Nenad Krstić rekao je da je njegova ekipa pokazala karakter, jer je pokušala da ostvari pobedu od 19 poena razlike

- Teška utakmica za nas. Morali smo da dobijemo makar sa pola koša. Pokazali smo karakter, kada je bilo najteže. Ostaje žal što nismo ostvarili toliku pobedu. Najbitnije je da smo ostvarili cilj, imali smo dosta poteškoća, povređenih igrača, otkaza - rekao je Krstić.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA