SELEKTOR OBRADOVIĆ ZA TELEGRAF: Ne bacajte šampione u blato pričama oko para!

"Teniseri od nečega žive" * " Rizikujemo ovim pisanjem da Arena ne bude puna " * Protiv Belgije nam je najveći problem Australijan open"

  • 0

Selektor srpske Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović osudio je navode po kojima četvorica reprezentativaca uslovaljavaju nastupe za reprezentaciju dok Teniski savez Srbije ne uplati njihova potraživanja. Obradović je u razgovoru za Telegraf.rs rekao da te priče ugrožavaju atmosferu oko reprezentacije.

- Moj posao je da budem selektor. Ne ulazim u priču sa novcem, ali me vređa kada se stvara negativna atmosfera oko reprezentacije, i to baš u vreme žreba. Sramotno je da su nas već razapeli i počeli sa komentarisanjem "gle', oni igraju za pare", i "lažne patriote". Rizikujemo da "Arena" ne bude puna, a svi igrači su dokazali da su superheroji - ocenio je Bogdanović.

Selektor smatra da se ne dovodi u pitanje nastup Janka Tipsarevića, Nenada Zimonjića, Viktora Troickog i Ilije Bozoljca za reprezentaciju Srbije.

- Ne znam odakle ta priča, ali to je usmereno devalviranje našeg rada. Meni zaista nije jasno zašto je sve u jednom lošem tonu uopšte dospela do javnosti. To je stvar između Teniskog saveza Srbije i igrača koja se rešava iza zatvorenih vrata, bez vezivanja za patriotizam, isto kao kada dođete u banku da se dogovarate oko uslova kredita - objasnio je selektor.

Bogdanović je apelovao na novinare da ne pišu kao da teniseri ne zaslužuju novac.

- Teniseri treba od nečega da žive, oni u krajnjem slučaju i prave novac. Dejvis kup, kao i Gren slem turnir, odvaja mali procenat za igrače u odnosu na ono što zarade. Ne zaboravite da teniseri mogu da igraju turnire dok traje Dejvis kup, koji bi im doneli više para. U ovim teškim vremenima bi valjda trebalo da bude dobro što postoje Srbi koji dobro zarađuju, koji u krajnjem slučaju ostaju i investiraju u Srbiji - rekao je Obradović.

Na kraju, srpski selektor zaključuje da sporni navodi nisu obuhvatili izjavu Teniskog saveza.

- Zaista ne vidim problem, jer ovo zaista nema veze sa patriotizmom. Neko ovde pokušava da pravi jeftine priče radi prodaje novina, sve je meni jasno, ali ne treba neko šampione da baca u blato. Pritom, ne postoji ni zvanična izjava TSS-a, a pišu se takve stvari.

POŠTUJEM BELGIJU I VERUJEM U PROLAZ U ČETVRTFINALE

Sa Bogdanom Obradovićem smo razgovarali i o žrebu za prvo kolo Svetske grupe Dejvis kupa, u kom će se srpski teniser sastati sa Belgijom od 1. do 3. februara 2013. godine.

- Dobili smo povoljniji žreb, a Belgijance u potpunosti respektujemo. Sačekaćemo da vidimo ko će igrati, ima tu iskusnih igrača, a verovatno će biti i mladi Gofan, koji ume da namuči i pobedi velike igrače - rekao je Obradović

- Treba da vidimo i podlogu, a biće izuzetno naporno jer se igra odmah posle Australijan opena. Selidba je iz vrele Australije u Evropu, i to u dvoranu. Igrači su na to navikli, ali verujem u prolaz u četvrtfinale. Amerikanci i Brazilci će igrati otvoren meč. Brazil je mlada ekipa u kojoj je neugodni Beluči - konstatovao je selektor Srbije.

(B.Mekić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA