ZADRANI GRME: Partizanu su iscenirani neredi bili jedina šansa da nas pobedi! (VIDEO)

Trener Zadra tvrdi da je sve bilo unapred smišljeno na tribinama "Pionira". Povukao je ekipu sa terena jer se plašio za njihovu bezbednost. Vujoševića očekuje kazna?

  • 3

Na premijernoj utakmici Partizana u krcatom "Pioniru", pred oko 6.500 navijača, viđeno je svašta - od sjajnih akcija, zakucavanja i banana, do incidenata, tehničkih grešaka, povlačenja gostujuće ekipe sa terena i zapaljene atmosfere na tribinama!

Partizan je, posle mnogo muka, pobedio Zadar rezultatom 81:74 (što je najubedljivija pobeda u 1. kolu?!), ali je do nje došao izuzetno teško.

Odlučujući momenat utakmice definitivno se dogodio u 28. minutu, kada je Duško Vujošević dobio drugu tehničku, odnosno isključujuću grešku. Tada je krenuo opšti haos, kako na terenu tako i na tribinama. Vujošević je ušao u konflikt sa sudijama, što je bio okidač publici da potpuno poludi.

- Partizanu je jedina solucija za pobedu bila da naprave nered. Padali su predmeti po košarkaškom terenu, od kovanica, upaljača, do komada stakla. Nije uopšte bilo bezazleno, jer je "Pionir" dvorana sa strmim tribinama, pa je i slobodan pad učinio svoje. Niko, na sreću, nije povređen, ali bilo je situacija koje su mogle biti opasne po život - izjavio je Ante Nazor, trener KK Zadar.

- Njihov trener je ušao na teren, vršio je pritisak na sudiju, pa su imali verbalni obračun, pa je bilo isključenje, pa je izbio skandal, a onda je bes prešao na publiku i tako. Pomalo je bilo balkanski. Ko poznaje košarku reći će vam da je milion odsto da je sve to bilo inscenirano. Jedina opcija da dobiju utakmicu bila je da izazovu nerede - zaključio je Nazor.

VUJOŠEVIĆ ODGOVORIO

Nakon isključenja stratega "crno-belih", usledila je sjajna reakcija ekipe koju je sa klupe predvodio pomoćnih Gašić, pa je Partizan, nakon što je stigao i prestigao prednost Zadrana, rutinski priveo meč kraju.

- Suđenje u Zadru zna da bude gore i ne znam zašto su izlazili. Padala je i na nas 'kiša' predmeta tamo, pa se nismo povlačili. Sami su stvorili priliku da pobede, sami su je i propustili - replicirao je trener "crno-belih", uz čestitke prvom pomoćniku.

Pitanje je kako će bord Jadranske lige reagovati na isključenje trofejnog stručnjaka i da li će ga kazniti.

U sledećem kolu, Partizan dočekuje Krku, a Zadar će biti domaćin Crvenoj zvezdi Beograd.

(B. Božović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dzigi bau

    30. septembar 2012 | 20:09

    Ovog debelog treba dozivotno suspendovati,zlo Grobara . . .

  • Jovke

    2. oktobar 2012 | 17:32

    Mladi Bozovic je definitivno osvezenje u sportskom novinarstvu, samo neka nastavi!!!

  • insajder

    1. oktobar 2012 | 19:54

    potpuno je u pravu,video sam pre pocetka utakmice kad su danilovic i vujosevic dali jednom navijacu 100 dinara da kupi fisek suncokreta i da ga lansira u pravcu zadrove klupe,ako se stvari ne budu odvijale kako su ocekivali !!! srpski suncokret ume da bude stvarno opasan po zivot !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA