AO: Voznjacki izgubila i prvo mesto na svetskoj listi

Bivša „kraljica” ženskog tenisa Belgijanka Klajsters pobedila dansku igračicu u četvrtfinalu sa 6:3, 7:6 (7:4)

  • 0

Dankinja Karolina Voznjacki nije više prvoplasirana teniserka, a to će biti ozvaničeno u ponedeljak s novom svetskom listom. Pošto je izgubila u četvrtfinalu Australijan opena od Belgijanke Kim Klajsters (14. mesto), koja nastavlja borbu da sačuva trofej, prepustiće prvo mesto Čehinji Petri Kvitovoj, drugoplasiranoj, Beloruskinji Viktoriji Azarenki, trećeplasiranoj, ili Ruskinji Mariji Šarapovoj, četvrtoplasiranoj.

Klajstersova, koja je kao i Šarapova bila prvi „reket”, pobedila je sa 6:3, 7:6 (7:4). Danskoj teniserki se ozbiljno zaljuljao tron kad je njena protivnica povela s 5:2 u drugom setu, ali je smogla snage da izjednači i da novu nadu traži u taj-breku, ali uzalud. Tako je prvi polufinalni par u ženskom singlu Klajsters – Azarenka.

Voznjacki je neprestano bila prvoplasirana 49 nedelja, od 21. februara prošle godine. Na čelo svetske liste prvi put je došla 11. oktobra pretprošle godine umesto Amerikanke Serene Vilijams i na njemu se zadržala 18 nedelja, a onda je na samo nedelju dana njenu vladavinu prekinula Klajstersova pošto je osvojila Australijan open.

Danska teniserka je 20. „kraljica” ženskog tenisa od kada je 1975. uveden važeći sistem obračunavanja poena za svetsku listu.

Podsetimo da je Ana Ivanović bila 17 (9. jun-11. avgust 2008, 18. avgust-8. septembar 2008), a Jelena Janković 18 (11-18. avgust 2008, 5. oktobar – 2. februar 2009). Zatim se  vrha prvi put domogla i Ruskinja Dinara Safina, koja je kao i Jankovićeva i Voznjacki i dalje jedini ženski prvi „reket” bez gren-slem titule.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA