0

Duda i Željko: Grčka, naša druga otadžbina

Srpski košarkaški stručnjaci zadovoljni što su postali počasni građani Atine

Selektor košarkaša Srbije Dušan Ivković i bivši trener Panatinikosa Željko Obradović izrazili su zadovoljstvo što su postali počasni građani Atine, grada u kome su ostavili neizbrisiv trag vodeći košarkaške timove Olimpijakos i Panatinikos.

-Puni smo emocija i zadovoljstvo nam je što nam je ukazana ovakva čast. Ja sam tokom karijere mnogo više sezona proveo u grčkim klubovima nego u srpskim, a Olimpijakos je jedini tim u koji sam se vratio i trenirao ga dva puta. Za Grčku me vežu nezaboravna prijateljstva. Slobodno mogu da kažem da je Grčka naša druga otadžbina – rekao je Dušan Ivković.

Najbolji trener Evrope Željko Obradović ističe da, iako više ne radi u Panatinikosu, često dolazi u Atinu.

– Srećni smo ako su ljudi u Grčkoj nešto naučili od nas, jer smo i mi dosta naučili ovde. Isti smo u tome što smo u pobedama euforični, a u porazima mnogo tužni. Mislim da bi bilo bolje da smo malo normalniji u tome. A što se tiče prijateljstava, dovoljno je reći da se moj rad u Panatinaikosu završio u junu, a od tada sam već pet puta bio u Atini, plus letovanje. Biće da volim ove ljude i ovaj grad – istakao je Obradović.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Atina, Dušan Ivković, Željko Obradović

foto dana

video dana