VIDEO OD MIHE: Belgijski selektor Vilmots naučio himnu

Vilmots će prvi put u životu pevati himnu na "Marakani", gde reprezentacija Srbije dočekuje Belgiju u kvalifikacijama za SP u Brazilu

  • 0

Selektor fudbalske reprezentacije Belgije Mark Vilmots naučio je himnu svoje zemlje i pevaće je prvi put večeras na stadionu Crvene zvezde u meču kvalifikacija za SP između Srbije i njegovih izabranika.

- Naučio sam himnu za pola sata i otpevaću je od srca pre početka meča u Beogradu - izjavio je Vilmots za belgijske medije.

Vilmots kaže da neće zahtevati i od svojih igrača da pevaju, za razliku od srpskog selektora Siniše Mihajlovića.

- Igrači će raditi ono što misle da treba, bitno je da ostanu usredsređeni na meč. Belgijska publika je na utakmici protiv Hrvatske tako snažno otpevala himnu da nam je to dosta značilo, pa ću i ja vikati iz sveg glasa kako bih pružio podršku igračima. Neću pevati iz zabave ili zbog promocije, već zato što se ponosim što sam Belgijanac - rekao je selektor Belgije.

Belgijska himna sadrži reči iz tri jezika: francuskog, holandskog i nemačkog, a Vilmots je Flamanac, što je holandsko govorno područje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA