DAČIĆ: Naši huligani su učili od engleskih!

Srpski premijer istakao da reakcije iz sveta nisu uslovile njegovu naredbu da se detaljno istraže uzroci nemilih scena u Kruševcu

  • 0

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je izdao nalog da se utvrdi puna istina o dešavanjima na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu, bez obzira što to traži bilo ko iz sveta ili Evrope.

 

Dačić je novinarima, posle otvaranja izložbe "Ono što Srbija ne vidi" povodom Evopskog dana borbe protiv trgovine ljudima, rekao da su srpski huligani učili od engleskih i da je sada vreme da svi nadležni organi koji sprovode zakon uče od Engleza i sprovedu ono što je već primenjeno na Zapadu.

 

- Svi koji su učinili bilo koje krivično delo na sportskim terenima treba da odgovaraju i, ako Srbija nije usamljena u tome i takve stvari se dešavaju u drugim zemljama, Srbiji to ne treba - rekao je Dačić.

 

DEŽER: Loš vam je imidž!

 

- Međutim, ne dešavaju se takve stvari samo u Srbiji, nego i u mnogim drugim zemljama, zbog čega su potrebne jake sankcije i puno prevencije, razgovora sa mladima i angažovanje nevladinog sektora - rekao je Dežer, odgovarajući na pitanje novinara da li Srbiju čekaju eventualne kazne zbog incidenata u Kruševcu.

 

Dežer je dodao da se ne slaže s ocenama da "ne postoji politička volja da se reši problem huliganstva" na sportskim manifestacijama, već smatra da je samo potrebno jačati kapacitete i sprovoditi mere na suzbijanju te pojave.

 

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić otkazala je planirani put u Zrenjanin kako bi na današnjoj sednici Vlade zatražila da se ponovo formira Nacionalni savet za borbu protiv nasilja u sportu.

 

Ona je dodala da su zahtevi da se Srbija kazni brisanjem sa mape evropskog fudbala prenaglašeni i ishitreni.

 

(Tanjug)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA