STOPAMA SLAVNIH OČEVA: Deca Pecarskog, Obradovića, Trifunovića i Nakića predvodila Zemun do trofeja!

Sinovi poznatih košarkaša, sadašnjih trenera, igraju zajedno u KK Zemun. Zanimljivo je to što su svi nasledili pozicije svojih očeva - Marko Pecarski je centar, Đorđe Obradović plej, Uroš Trifunović bek, a Mario Nakić krilo

  • 0

Mlađi pioniri košarkaškog kluba Zemun najuspešnija su ekipa u Beogradu. Oni su superiorno osvojili titulu šampiona za 2012. godinu, i pokazali da su generacija puna talenata.

 

A kako i ne bi bili kada za njih igraju Obradović, Trifunović, Pecarski i Nakić! Međutim, ne radi se o slavnim košarkašim Partizana i Crvene zvezde - Željku, Aleksandru, Miroslavu i Ivi, već o njihovim naslednicima.

 

NAVIKLI NA TROFEJE

 

Đorđe Obradović, sin najtrofejnijeg evropskog trenera Željka, Mark0 Pecarski, čiji je otac Miroslav bio član generacije Partizana s Divcem, Grbovićem, Paspaljem, Đorđevićem, Mario Nakić, sin Ive Nakića, takođe asa Partizana iz trofejne generacije koja je osvojila Kup šampiona 1992. godine, i na kraju Uroš Trifunović, naslednik nekadašnjeg igrača Zvezde, a sada trenera Aleksandra Trifunovića - to je ta famozna četvorka.

 

Oni idu stopama svojih slavnih očeva i od malena se navikavaju na trofeje. Trener ove ekipe Miloš Lazić kaže za Telegraf.rs da su ovi momci izuzetno talentovani i vredni i da imaju velike šanse da postanu vrhunski asovi poput njihovih očeva.

 

- Radi se o fenomenalnoj generaciji, koja je bez poraza prošle sezone osvojila titulu prvaka Beograda među mlađim pionirima. Bili smo šampioni u konkurenciji oko 80 klubova, a sezonu smo završili bez poraza sa skorom 30-0. Naravno, svi igrači tima dali su doprinos osvajanju titule, a posebno ova četvorica momaka, koji su izneli najveći teret. Marko Pecarski na centarskoj poziciji, a Obradović i Trifunović na bekovskim. Posebno se istakao Obradović kao prvi plejmejker. Tu je i Mario Nakić, koji je mlađi dve godine od njih, pa nije mogao da bude toliko dominantan, ali je i on igrao dosta zahvaljujući svom talentu - objašnjava Lazić.

 

IGRAJU NA POZICIJAMA KAO NJIHOVE TATE

 

Mladi i uspešni trener Zemuna objašnjava da je kuriozitet da sva četvorica košarkaša igraju na pozicijama na kojima su igrali njihovi slavni očevi.

 

- Da, to je zanimljivo, Marko Pecarski je centar i predviđamo da će po visini to biti i kao senior, Đorđe Obradović je plejmejker, a Uroš Trifunović bek, dok bi Mario Nakić mogao da bude odlično krilo.  Niko od njih nema, ali ni ne traži poseban status, vole da budu tretirani kao i ostali igrači, a za svoju minutažu bore se na treninzima sa ostalim igračima - kaže Lazić, i dodaje:

 

 

- Njihovi očevi povremeno dolaze na utakmice. Željko Obradović je prošle sezone bio na tri ili četiri meča, kao i Trifunović dok nije preuzeo Žalgiris, a povremeno dolaze i Nakić i Pecarski. Ono što je najbitnije je da su oni normalni ljudi, neopterećeni, tako da im deca igraju bez ikakvog pritiska. Na mečevima nikad ne dobacuju svojim sinovima sa strane, niti se nerviraju zbog promašenog koša - objašnjava Lazić.

 

Mladi stručnjak dodaje da je ekipa sada malo drugačija, jer je mlađi Obradović otišao u Španiju.

 

- Đorđe se s porodicom preselio u Badalonu i trenira s Huventudom, a kuriozitet je da i oni nose zelene dresove i u predgrađu su velikog grada kao i mi. Biće tamo godinu dana, a posle ćemo videti da li će se vratiti.

Osim pomenutog četverca, šampionsku ekipu Zemuna čine i Ivković Miloš, Stefanović Mihajlo, Isailović Uroš, Đorđević Luka, Jovanović Veljko, Vidović Darko, Ivković Nikola, Tadić Tadija, Vulikić Vuk, Jović Đorđe, Vučković Vukašin i Kosić Đorđe, a treneru Milošu Laziću pomažu Kavurin Branko i Janketić Viktor.

 

Košarkaški klub Zemun je prošle sezone imao velike uspehe. Mlađi pioniri su prvaci Beograda, pioniri i kadeti treći u Srbiji, a juniori drugi u Beogradu.

 

U klubu trenira 400 mališana, po osnovnim školama u Zemunu i Novom Beogradu, a osovna preporuka za dolazak talentovanih igrača je dobar rad s mlađim kategorijama.

 

(D. Stojmenović)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA