FUDBALER POETA: Ivan Ergić objavio zbirku pesama

Nekadašnji reprezentativac Srbije predstavio "Bajronovskog junaka", kako kaže: "odraz njegovog unutrašnjeg sveta"

  • 2

Donedavno fudbaler, nekada i reprezentativac Srbije, Ivan Ergić (31) objavio je zbirku poezije "Bajronovski junak", koji je predstavio u sredu uveče u Teatru Kult.

 

Važim za asocijalnog, tako se bar pričalo o meni, i zato sam želeo da okupim prijatelje i predstavim svoje pesme. Nije mi cilj da se afirmišem kao pesnik i pisac. Možda je nekome neobično to što je jedan fudbaler objavio knjigu pesama, ali meni tu ništa nije čudno. Svako ko je sposoban za ljubav sposoban je i za pisanje pesama. One su odraz mog unutrašnjeg sveta - rekao je Ergić na promociji.

 

Ergiću ovo nije prvo iskustvo sa pisanom rečju, već nekoliko godina piše kolumne za "Politiku". Ohrabrenje za poetu stiglo je i od glumačke legende Radeta Šarbedžije, koji je, oduševljen Ergićevim stihovima, terao ljude u kafani da ih čitaju naglas.

 

Autor je priznao da je većina pesama autobiografska i očekuje da se "neko prepozna u njima".  Na promociji stihove iz zbirke govorio je glimac Branislav Trifunović, a voditelj je bio sportski komentator Aleksandar Stojanović, dugogodišnji Ergićev prijatelj.

 

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA