DEN TANA: Mafijaši su dolazili i pištoljima tražili novac od Zvezde!

Nekadašnji predsednik FK Crvena zvezda otkrio pojedinosti o okolnostima koje su ga dovele na čelo najtrofejnijeg srpskog kluba

  • 0

Nekadašnji predsednik FK Crvena zvezda Dobrivoje Tanasijević, poznatiji kao Den Tana, otkrio je neke nepoznate detalje o vremenu u kojem je predvodio "crveno-bele".

- Otkako je otišao Dragan Džajić, predsednici su se menjali kao na traci. Kad se kandidovao Dragan Stojković Piksi, dobronamerno sam ga savetovao da ne preuzima tu ulogu. Pokazala se tačnom moja tvrdnja da nije biznismen. Čim se suočio s bezizlazom iz prve teške situacije, odnosno zatečenim dugom od 11 miliona evra, odlučio je da rasproda igrače i pored osvojene duple krune. Fudbaleri su bili štićenici agenata i mafijaša koji su dolazili i pištoljima kasnije tražili novac, a Zvezda nije imala toliku korist - rekao je Den Tana za "Sport".

- Kad je Toplica Spasojević došao umesto Stojkovića, tražio sam da se odrekne plate od 5.000 evra ili napuštam mesto u upravi. Isterao sam svoje, a posle samo godinu dana morao sam da preuzmem vođenje kluba, jer niko drugi nije hteo da se bori, uz dug koji je dostigao 19.164.000 evra. Pored nasleđenog duga, imali smo veliki broj zaposlenih, na svakom mestu po dva, negde i tri čoveka. To je moralo da se smanji, ali nismo imali vremena. Meni je bilo važno da se ne zadužujemo kod banaka i povećavamo minus. Štednjom smo sačuvali milion evra, što je zapisano u knjigama - tvrdi Tanasijević, uz opasku da je zbog privatnih poslova pristao da ulogu predsednika obavlja na ograničeni rok od dva-tri meseca, mada je angažman ispao duži.

- Kada je usledila blokada računa predložio sam članovima uprave da uložimo sopstveni novac kao pozajmicu. Dao sam 700.000 evra, Vladimir Jugović i još po neki dali su 300.000 ili 100.000. Parker, Isah i Kleo trebalo je da budu okosnica tima na duže staze, a da ih sa klupe predvodi Ilija Petković, koji je pristao da šest meseci radi bez plate. Nisam uspeo u toj nameri jer sam otišao, ali sam Kleutu poručio da zarad 200.000 evra ne ispuste igrače. Oni, međutim, nisu marili i ispostavilo se da su izgubili milione, iako sam im najavio da ću im pozajmiti pare - kaže Den Tana, koji demantuje nagađanja da je biznismen Miroslav Mišković želeo da kupi Zvezdu:

- Sreli smo se dva ili tri puta i on mi je objasnio da ga ne zanima kupovina Zvezde, pošto ima viška zemlje koju želi da proda, mada nije imao kupca. Njemu, kao navijaču, bilo je bitno da klub stane na čvrste noge i počne ponovo da osvaja titule.

(Telegraf.rs / Izvor: "Sport")

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA