ĐOKOVIĆ: Kuerten je protiv mene favorit na šljaci

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković doputovao je u Rio de Žaneiro, gde će u subotu odigrati poslednji egzibicioni meč pred odlazak na odmor

  • 0

Još malo pa ode i Nole na odmor. Još samo jedan egzibicioni meč.

Rival u "Marakanazinjo areni" biće mu nekadašnji svetski broj jedan Gustavo Kuerten, popularni "Guga", a drugog dana vikenda Ðoković će biti akter prijateljskog fudbalskog meča u kojem će učestvovati legende brazilskog fudbala Bebeto, Kafu i Ziko, kao i proslavljeni srpski internacionalac u toj zemlji zemlji, Dejan Rambo Petković.

- Hvala puno na dobrodošlici. Nisam očekivao da ću ikada igrati protiv Guge, ali mi se želja ostvarila. On je apsolutni favorit na šljaci, tri puta je osvajao Rolan Garos - izjavio je Ðoković na izuzetno posećenoj konferenciji za novinare, kojoj su prisustvovali Kuerten i Petković.

Prvi dolazak Ðokovića u najveću zemlju Južne Amerike izazvao je ogromno interesovanje i sasvim je izvesno da će egzibicionom meču sa Kuertenom, kao i fudbalskom susretu u nedelju, prisustvovati veliki broj ljubitelja sporta. Kupio je i simpatije tako što se obratio na portugalskom jeziku.

Ðoković je još u ponedeljak posle osvajanja Masters kupa u Londonu rekao da je veoma uzbuđen zbog dolaska u Brazil.

- Obožavam fudbal, ali ga loše igram. Znam da je to nacionalni sport u Brazilu i da su u tome najbolji. Čast mi je što ću pored meča sa Gugom imati priliku da zaigram sa asovima kao što su Bebeto, Kafu i Ziko. Zaista sam uzbuđen, jedva čekam meč. Siguran sam da će biti zabavno - izjavio je Ðoković.

Karneval u Riju je najveća manifestacija koja se održava u tom gradu. Novinari nisu mogli a da ne pitaju Novaka da li će posetiti ulice Rija za vreme Karnevala.

-Teško, jer tada me očekuje niz teških turnira. Brazil je za mene zemlja fudbala, muzike i lepih žena. Proveriću da li je to istina - našalio se kao i uvek Srbin.

Povodom egzibicionog meča oglasio se i Kuerton, koji je otkrio da su ga pre nekoliko dana pitali kako će pobediti Novaka.

- Ako nisu uspeli Rodžer FedererRafael Nadal i Endi Mari, kako ću ja da iznenadim Novaka?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA